Ljubljana

Oblačno Humidity: 51%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Turk najboljši na reliju v Velenju

Rok Turk s sovoznico Blanko Kacin (Hyundai i20) je zmagovalec drugega relija za državno prvenstvo. V Velenju, kjer so 39. izvedli dirko, je Turk za dobre pol minute prehitel češko-britansko posadko Filip Kohn/Tom Woodburn (Škoda Fabia), tretja je bila nemška naveza Philip Geipel/katrin Becker (Škoda Fabia), ki je zaostala še 12 sekund več.

Turk najboljši na reliju v Velenju

Velenjski reli je imel 11 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 132 kilometrov, prijavljenih pa je bilo 71 posadk, od tega 36 iz Slovenije. Štartno številko 1 je nosil Turk, ki je letošnjo sezono začel z zmago v Vipavski dolini, lani pa je v Velenju dobil vse hitrostne preizkušnje.

Letos mu ta dosežek ni uspel, vendarle pa je bil najboljši na petih hitrostnih preizkušnjah, kar je bilo na koncu več kot dovolj za zanesljivo zmago.

Turkov glavni tekmec v državnem prvenstvu Marko Grossi je s sovoznico Taro Berlot (Hyundai i20) po odstopu v Vipavski dolini lovil svoje prve točke v novi sezoni, v kateri brani naslov prvaka. Tokrat je bil skupno peti, med slovenskimi posadkami pa drugi, zaostal je dobro minuto za Turkom.

Turk in Grossi sicer odstopata v slovenski konkurenci. Na reliju v Vipavi jima je bil najbližje Mitja Klemenčič s sovoznikom Vilijem Ošlajem (Škoda Fabia), tako je bilo tudi tokrat in tudi tokrat je zaostal več kot tri minute.

Med tujci sta vlogi favorita upravičila mladi Čeh Kohn in predlanski nemški prvak Geipel z drugim in tretjim mestom v skupni konkurenci.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0