Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 51%
30°C
NEDELJA
14°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 25°C
SREDA
14°C / 23°C
ČETRTEK
15°C / 29°C
PETEK
17°C / 31°C
SOBOTA
18°C / 33°C

Slovenski odbojkarji spet med najboljšimi

Slovenski odbojkarji so zaključili z nastopi na drugem turnirju elitne Lige narodov v Fukuoki. Z Japonske se vračajo s tremi zmagami in porazom, vozovnico na zaključni turnir najboljše osmerice, na stežaj odprtimi vrati v Pariz in izjemno posamično statistiko.

Slovenski odbojkarji spet med najboljšimi

Slovenska izbrana vrsta je v Fukuoki znova navdušila. Naši fantje so namreč štirim zmagam iz Antalyje dodali še tri, nad Turčijo, Brazilijo in Bolgarijo, edini poraz v letošnji VNL pa so jim po hudem boju zadali gostitelji Japonci. Dobre predstave se odražajo tudi na statističnih lestvicah, na katerih med deseterico najuspešnejših posameznikov najdemo prakično vse naše odbojkarje.

Še posebej izstopa Tonček Štern, ki se je po številu vseh doslej doseženih točk z drugega pozvpel na prvo mesto. Slovenski korektor je namreč zbral že 173 točk, na drugem mestu je Nizozemec Nimir s 165, na tretjem pa Kubanec Yant s 144 točkami. Klemen Čebulj s 120 točkami zaseda 7. mesto.
Šterna najdemo tudi na vrhu lestvice najboljših napadalcev, v napadalnih akcijah je bil namreč uspešen kar 146-krat. Sledita mu že prej omenjena Nimir s 140 in Yant s 122 zaključenimi napadi. Čebulj z 99 uspešnimi napadi zaseda 9. mesto.

Po dveh odigranih turnirjih med najboljše serverje spada Nimir z 18 asi, Štern je nanizal tri manj in zaseda 2. mesto, tretji je Italijan Michieletto s 14 asi. Slovenskega podajalca Gregorja Ropreta z 12 asi najdemo na 5. mestu v razvrstitvi, Jan Kozamernik, ki je s servisi doslej dosegel devet točk, je na 8. mestu, Tine Urnaut in Klemen Čebulj pa sta vknjižila po osem asov, kar ju je pripeljalo na 9. mesto na lestvici.

Prvo mesto po številu doseženih blokov si delijo Argentinec Zerba, Kubanec Concepcion in Srb Podraščanin z 21 bloki, Jan Kozamernik je na 4. mestu z 18 uspešnimi bloki. Med najboljšo deseterico sta še Klemen Čebulj s 13 bloki (8. mesto) in Tonček Štern z 12 bloki (9. mesto).

Najboljši podajalec je za zdaj Argentinec De Cecco, ki je svojim napadalcem podelil 447 žog, zaključili pa so jih 209. Slovenski napadalci so zaključili 200 od skupno 447 žog, ki jim jih je podal Gregor Ropret, na tretjem mestu pa je za zdaj kanadski podajalec Herr z razmerjem uspešnosti 476-199.

Na vrhu najboljše deseterice igralcev z največ uspešnimi obrambami je Argentinec Danani, ki je zbral 87 obramb, na drugem mestu je Nemec Graven z 68, na tretjem pa Italijan Balaso s 67. Slovenski prosti igralec Jani Kovačič je na 5. mestu s 60 obrambami, med deseterico pa je še Tonček Štern, ki je zbral 50 obramb in zaseda 9. mesto.

Klemna Čebulja najdemo še med deseterico najboljših sprejemalcev, in sicer na 4. mestu. Na prvem je Bolgar Božilov, na drugem Iranec Arman, na tretjem pa Nemec Brand.

Na lestvici letošnje Lige narodov po dveh odigranih turnirjih prvo mesto zasedajo Italijani s sedmimi zmagami in enim porazom ter 21 osvojenimi točkami. Slovenci so na drugem mestu, zbrali so sedem zmag, en poraz in 18 točk. Tretji so Poljaki, četrti

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0