Ljubljana

6°C
Oblačno Humidity: 93%
PETEK
6°C / 12°C
SOBOTA
4°C / 10°C
NEDELJA
6°C / 10°C
PONEDELJEK
5°C / 12°C
TOREK
6°C / 12°C
SREDA
5°C / 9°C
ČETRTEK
2°C / 11°C

V Novi Gorici pričakujejo več kot 120 šahistov in šahistk

V četrtek se v Novi Gorici začenja letošnji mednarodni šahovski turnir Hit Open 2023.

V Novi Gorici pričakujejo več kot 120 šahistov in šahistk

Šahovski klub Nova Gorica, ki turnir organizira v sodelovanju z družbo Hit, ga pripravlja že 27., na njem pa pričakujejo več kot 120 šahistov in šahistk iz 12 držav, je na današnji novinarski konferenci povedal direktor turnirja Matjaž Lovišček.

Turnir, ki je uvrščen v koledar Mednarodne šahovske zveze Fide, bo potekal vse do četrtka, 23. marca. Za tiste, ki si ga ne bodo mogli ogledati v živo, bo ogled partij omogočen tudi preko spleta.

V Novi Gorici bo nastopilo deset velemojstrov, med njimi je najvišje rangiran Leon Luke Mendonca iz Indije, ki ima pri 17 letih rating 2558. Najboljši slovenski šahist je Aleksander Beljavski, ki je tretji po ratingu na A turnirju. Med mladimi je na desetem mestu najboljši Vid Dobrovoljc, ki se bori za naziv mednarodnega mojstra.

Na B turnirju je prvopostavljeni italijanski šahist Marco Fonda. Na tem turnirju bo nastopilo tudi kar nekaj zelo mladih šahistov, ki bodo letos dopolnili 10 let, najstarejši igralec na turnirju Hit Open 2023 pa bo Mirko Čokan (letnik 1947) iz Šahovskega društva Domžale.

Turnirja se bo tudi letos udeležilo veliko šahistov iz sosednje Italije. Zaenkrat jih je na A turnir prijavljenih 23, najvišje med njimi je postavljen velemojster Sabino Brunello.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0