Ljubljana

Oblačno Humidity: 51%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Eva Terčelj zmagala v kajakaškem krosu v Augsburgu

Slovenka Eva Terčelj je zmagala v kajakaškem krosu na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu v Nemčiji. V finalu je bila boljša od Francozinje Camille Prigent, tretja je bila Evy Leibfarth iz ZDA, četrta pa Novozelandka Luuka Jones.

Eva Terčelj zmagala v kajakaškem krosu v Augsburgu

Na ženski tekmi sta v disciplini, ki bo letos v Parizu imela olimpijsko premiero, hitro izpadli avstralska zvezdnica Jessica Fox in britanska svetovna prvakinja Kimberley Woods, živce pa je najbolj brzdala prav Slovenka.

Terčelj, ki je na zadnjem SP osvojila bron v tej disciplini, je dejala, da je tokrat imela nekoliko lažji start od tekmic, ki so se borile in zapletale. "To je moja prva zmaga v svetovnem pokalu, tako da sem super srečna. Nikoli ne veš, kaj pričakovati v kajakaškem krosu," je dejala Terčelj.

Ajda Novak je bila v polfinalu tretja v skupini, Terčelj se je v drugi skupini z drugim mestom prebila v finale.

Slovencev pa v moškem krosu ni bilo med najboljšo četverico, ki se je borila za zmago, slavil je Francoz Mathurin Madore. Tine Kancler je izpadel na četrtem mestu v svoji polfinalni skupini.

V soboto je kanuist Žiga Lin Hočevar, ki je pred dnevi s 16 leti v Tacnu postal evropski prvak, v Augsburgu zmagal še na svoji prvi tekmi v članski konkurenci svetovnega pokala, drugi slovenski finalist Luka Božič je bil osmi.

Tekme v Augsburgu so se za slovensko vrsto izvrstno začele že v petek, ko je kajakaš Peter Kauzer osvojil tretje mesto, Hočevar je končal na osmem mestu.

Naslednja postaja kajakaške karavane bo Praga prihodnji konec tedna.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0