Ljubljana

Oblačno Humidity: 51%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Lea Novak v Pragi do izida kariere

Ljubljanska slalomistka na divjih vodah Lea Novak je na drugi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi prišla do uspeha kariere v posamični članski konkurenci. V preizkušnji kajakaškega krosa, ki je bilo tudi zadnje kvalifikacijsko tekmovanje za osvojitev kvot za nastop na olimpijskih igrah v Parizu, je osvojila osmo mesto.

Lea Novak v Pragi do izida kariere

Tekmovalka kajak kanu kluba Tacen je bila zelo blizu osvojitve olimpijske kvote, v Pragi je namreč potekala zadnja kvalifikacijska tekma v tej disciplini, kjer so bile v obeh konkurencah na voljo še po tri kvote za države.

Osmo mesto je zanjo najboljša posamična uvrstitev v članski konkurenci na največjih mednarodnih tekmovanjih, sicer ima s članskih prvenstev tri ekipne kanuistične kolajne, osvojila pa je tudi bronasto kolajno v kajaku na evropskem prvenstvu do 23 let.

"To je moj prvi nastop v svetovnem pokalu v kajakaškem krosu. Zelo sem zadovoljna z uvrstitvijo. Iskreno, nisem pričakovala, da lahko pridem do tu, kamor sem prišla. Posamične kvalifikacijske vožnje na čas sem opravila korektno, današnja prva kvalifikacijska vožnja pa me je malo iztirila. Imela sem slabšo odločitev in posledično se nisem direktno uvrstila v osmino finala. Po repasažu, kjer sem videla, da sem vendarle lahko konkurenčna, pa sem tudi s pomočjo trenerjevih besed naredila mentalni preklop in se začela v čolnu dobro počutiti," je po uspehu povedala Novak.

V izločilnih bojih kajakašic je nastopila tudi mlada tekmovalka čateškega kluba Naja Pinterič. V prvem krogu je dosegla najboljši čas skupine, nato pa v osmini finala v cilj prišla kot četrta in obstala v tej fazi tekmovanja. Skupno je dosegla 26. rezultat tekmovanja.

V moški konkurenci se je boril Žiga Lin Hočevar, ki je bil v prvem krogu tekmovanja v skupini tretji ter tako nastopil še v repasažu. Tu je z dobro taktično potezo v cilj prišel kot prvi, s tem se je uvrstil v osmino finala, kjer pa je izpadel po fotofinišu. Na koncu je bil mladi slovenski tekmovalec 23.

Slalomiste na divjih vodah že prihodnji konec tedna čaka tretja postaja v seriji tekem za svetovni pokal, in sicer Krakov. Tekmovanja na Poljskem bodo potekala med četrtkom in nedeljo.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0