Ljubljana

Oblačno Humidity: 51%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Urankar državni prvak v sprintu na divjih vodah

Celje je danes gostilo državno prvenstvo v sprintu na divjih vodah. Na Savinji je v najštevilčnejši konkurenci kajakašev naslov državnega prvaka osvojil Anže Urankar, ki je bil od konkurence hitrejši za sekundo. Članska naslova sta osvojila še Ana Šteblaj in Blaž Cof.

Urankar državni prvak v sprintu na divjih vodah

Ljubljanski kajakaš Urankar, svetovni in evropski prvak v tej divjevodaški disciplini, je v cilj prišel s časom 37,66 sekunde, kar je bilo 1,04 sekunde hitreje od največjega tekmeca tudi v svetovnem merilu Nejca Žnidarčiča. Bronasto kolajno med člani si je priveslal Simon Oven, ki je za klubskim kolegom zaostal za 1,36 sekunde.

V konkurenci kajakašic je naslov državne prvakinje po pričakovanjih pripadel Ani Šteblaj, evropski podprvakinji med članicami in svetovni prvakinji do 23 let v tej disciplini. Na drugo mesto je prišla Nika Ozimc, ki je zaostala za 4,22 sekunde, tretje mesto pa si je priveslala Hana Bedernjak.

Med kanuisti je naslov v absolutni konkurenci prav tako po pričakovanjih osvojil Cof, evropski in svetovni podprvak. Nekdanji slalomist na divjih vodah je v cilj prišel s časom 45,70. Na drugo mesto se je uvrstil Martin Gale, ki je zaostal za 3,28 sekunde, četrti pa je bil Nejc Gradišek, ki je zaostal za štiri sekunde in pol.

Gale in Gradišek sta bila tokrat edina na startu kanuističnih dvojcev, Marie Mašinova pa je bila edina kanuistka na startu tokratne preizkušnje na Savinji.

Med kajakašicami do 23 let so prva tri mesta osvojile iste tekmovalke, ki so bile najboljše v absolutni konkurenci, torej Ana Šteblaj, Nika Ozimc in Hana Bedernjak. Slednja je osvojila naslov prvakinje med mladinkami, kjer sta bili za njo Špela Marinko in Maša Simončič. Slednja pa je osvojila zlato v konkurenci mlajših mladink.

Naslov državnega prvaka med kajakaši do 23 let je osvojil Tjaš Til Kupsch (40,08), ki je za šest stotink prehitel Jona Šenka, Lenart Stanovnik na tretjem mestu pa je zaostal za 43 stotink. Jan Jančar (42,72) je osvojil naslov državnega prvaka tako med mladinci kot med mlajšimi mladinci. V kanuju je državni prvak do 23 let postal Martin Gale (48,98), Aljaž Marko Golob pa med mladinci in mlajšimi mladinci.

V članski konkurenci je med ekipami slavila prva ekipa KKK Ljubljana, ki so jo sestavljali Urankar, Simon Oven in Tim Novak, druga je bila ekipa KKK Tacen, bron pa si je priborila druga ekipa KKK Ljubljana. Med kajakaši mladinci je bila najboljša ekipa TKI Hrastnik, za katero so veslali Tin Kos, Gal Železnik in Tai Kolar,

Med kajakašicami so slavile članice KKK Ljubljana Ana Šteblaj, Živa Jančar in Nika Ozimc pred drugo in tretjo ekipo ljubljanskega kluba.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0