Ljubljana

Oblačno Humidity: 51%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Janc in Makuc z Barcelono osvojila rokometno ligo prvakov

Rokometaši Barcelone so zmagovalci letošnje sezone lige prvakov. V današnjem finalnem dvoboju na zaključnem turnirju v Kölnu so Katalonci, za katere igrata Slovenca Blaž Janc in Domen Makuc, z 31:30 (15:15) premagali danski Aalborg, pri katerem si kruh služi Aleks Vlah.

Janc in Makuc z Barcelono osvojila rokometno ligo prvakov

Ne glede na razplet današnje tekme je tako vsaj eden od slovenskih rokometašev sedmo sezono zapovrstjo nadaljeval niz "slovenskih" zmag v ligi prvakov. Skupno se je doslej 26 Slovencev podpisalo pod zmago v ligi prvakov, največ (14) seveda ob naslovu Celja Pivovarne Laško v sezoni 2003/04. Zadnji z naslovom prvaka je bil pred tem Marko Bezjak lani z Magdeburgom.

Janc in Makuc sta z Barcelono slavila dva naslova v sezonah 2020/21 in 2021/22, medtem ko bi bila tako za Vlaha kot njegov klub to prva lovorika v zgodovini, a danski kolektiv ostaja brez.

Rokometaši Barcelone so še se 17. borili za elitno evropsko krono in prišli do 12. lovorike, medtem ko so petkrat igrišče zapustili sklonjenih glav. Nazadnje so pred tem slavili v sezoni 2021/22 in so po letu premora spet na vrhu Evrope.

Danska zasedba se je drugič v zgodovini uvrstila v finale, v sezoni 2020/21 je nato izgubila ravno proti rekorderki po številu naslovov Barceloni. Tudi letos je Dance doletela enaka usoda, čeprav so bili v izenačenem dvoboju vseskozi blizu španskim tekmecem.

Barcelona je prevzela pobudo v silovitem uvodu dvoboja in povedla s 5:2. Ko se je ritem tekme le nekoliko umiril, je Aalborg prišel na 5:6. Kar nekaj obramb si je hitro nabral vratar Niklas Landin Jacobsen in Aalborg je po 15 minutah igre izenačil na 8:8.

Nekaj več pobude je imela še vedno Barcelona, ki je večinoma držala gol ali dva prednosti, a je bil dvoboj praktično poravnan. Na krilih Landina je Aalborg še pred koncem polčasa povedel 15:14, ekipi pa sta na glavni odmor odšli povsem izenačeni (15:15)

Tudi drugi polčas se je začel v kar silovitem tempu, Barcelona je bila znova tista, ki si je nekajkrat priigrala gol prednosti, a je bil Aalborg vseskozi blizu. Po desetih minutah nadaljevanja je blaugrana ušla na +2 (22:20), a le za trenutek, saj so Danci vnovič izenačili.

Še enkrat več je sledil izenačen boj in ekipi sta si izmenjavali zadetke. Barcelona je blizu zmage prišla po golu Janca, ki je zadel za +3 pri 30:27, a so se Danci znova približali na gol zaostanka. Dvanajst sekund pred koncem tekme so imeli še napad za podaljšek, a so po strelu iz devetih metrov zatresli le prečko.

Tako Janc pri Barceloni kot Vlah pri Aalborgu sta dosegla po dva gola, Makuc pa ni igral. Pri Kataloncih je bil sicer z osmimi goli najboljši Melvyn Richardson, Dika Mem jih je dodal sedem. Za Aalborg je osem golov dosegel Mikkel Hansen, šest pa Thomas Arnoldsen, medtem ko je Landin zbral 12 obramb.

Pred tem so v tekmi za tretje mesto rokometaši Kiela v nemšekm obračunu z 32:28 premagali branilce naslova Magdeburg.

 

* Lanxess Arena, gledalcev 19.750, sodnika: Nikolov in Nachevski (oba Severna Makedonija).
* Aalborg: Landin Jacobsen, Norsten, Nilsson 1, P. Larsen, Barthold 2, Arnoldsen 6, Nielsen, Hald Jensen, Hoxer Hangaard 6, M. Larsen, Vlah 2, Bjornsen 4, Mollgaard Jensen, Antonsen 1, Juul, Hansen 8 (5).
* Barcelona: Perez de Vargas, Nielsen, Carlsbogard 2, Mem 7, Arino, Wanne 1, Janc 2, N'guessan 6, Gomez Abello 2, Petrus, Makuc, Langaro, Richardson 8 (4), Frade 2, Cikusa 1, Rodriguez.
* Sedemmetrovke: Aalborg 5 (5), Barcelona 5 (4).
* Izključitve: Aalborg 6, Barcelona 6 minut.
* Rdeči karton: /.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0