Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 45%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Rokometašem Kiela tretje mesto v ligi prvakov

Rokometaši Kiela so na zaključnem turnirju letošnje sezone lige prvakov osvojili tretje mesto. V današnjem dvoboju za končno tretje mesto so bili v nemškem obračunu z 32:28 (23:14) boljši od branilca naslova Magdeburga.

Rokometašem Kiela tretje mesto v ligi prvakov

Aktualni prvaki so v polfinalu zaključnega turnirja najboljše četverice v Kölnu v soboto izgubili proti danskemu Aalborgu (26:28), Kiel pa ni imel pravih možnosti proti španski Barceloni (18:30).

Magdeburg, najboljša ekipa ligaškega dela tekmovanja, je pred tem v četrtfinalu po izvajanju sedemmetrovk izločil poljski Kielce. Kiel je končal na vrhu skupine A, v četrtfinalu pa izločil francoski Montpellier.

Rokometaši Kiela so vodili vse od začetka današnjega obračuna, izenačeno je bilo le pri 5:5. Kiel je v nadaljevanju večal prednost, ki je do polčasa narasla na devet golov (23:14). V drugem polčasu se je Magdeburg po dveh nizih 3:0 približal na štiri gole zaostanka (23:27). Rokometaši Magdeburga so pred koncem prišli še na tri gole minusa, a za kaj več ni bilo časa.

Pri Kielu je bil s sedmimi goli najuspešnejši Eric Johansson, po šest so jih prispevali Magnus Landin Jacobsen, Niclas Ekberg in Mykola Bilyk. Za Magdeburg je sedem golov dosegel Lukas Mertens, pet pa Gisli Thorgeir Kristjansson.

Za naslov v rokometni ligi prvakov se bosta ob 18. uri pomerili zasedbi Barcelone in Aalborga. Pri Kataloncih od Slovencev igrata Blaž Janc in Domen Makuc, pri danskem kolektivu pa si kruh služi Aleks Vlah. Vsaj eden od Slovencev bo tako sedmo sezono zapovrstjo nadaljeval niz "slovenskih" zmag v ligi prvakov.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0