Ljubljana

Oblačno Humidity: 51%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Zorman na klopi Slovana do konca sezone 2027/28

Slovenski rokometni trener Uroš Zorman je v četrtek tudi uradno prevzel vodenje ljubljanske zasedbe LL Grosist Slovan, je klub v četrtek sporočil na spletni strani. Štiriinštiridesetletni selektor slovenske moške reprezentance je s klubom, kjer je napravil prve rokometne korake, podpisal pogodbo do konca sezone 2027/28.

Zorman na klopi Slovana do konca sezone 2027/28

Že nekaj tednov je bilo jasno, da bo Zorman prevzel vodenje svojega matičnega kluba, zdaj pa so iz kluba sporočili, kako dolgo ga bo vodil kot glavni akter ambicioznega projekta.

"Vesel sem, da se vračam v Slovan, to je moj klub, to je moj dom. Prepričali so me s smelimi in ambicioznimi načrti, pa tudi zato, ker menim, da mora Slovan znova krojiti slovenski rokometni vrh," je v izjavi za svojega novega delodajalca dejal Zorman.

"Rokomet se je v Ljubljani vedno igral, mora se igrati tudi na najvišji ravni. Poleg tega je zame zelo pomembno, da je Slovanova strategija usmerjena v mlade, njihov razvoj in napredek. Verjamem, da bomo vsi skupaj v Ljubljani delali kakovostno, se borili za slovenskega prvaka in pokalnega prvaka ter da bomo na daljši rok iz našega podmladka ustvarili nove slovenske reprezentante," je še dodal Zorman.

Zorman je v zadnjih letih vodil trebanjski Trimo, v minuli sezoni je v državnem prvenstvu zasedel drugo mesto za Gorenjem iz Velenja ter se veselil pokalnega naslova.

Pred tem je nekdanji odlični organizator igre kot pomočnik trenerja deloval pri poljskih Kielcah in v slovenski reprezentanci. V igralski karieri je po igranju za domači Slovan nosil še drese Prul 67, Ademarja Leona, Celja Pivovarne Laško, Ciudada Reala ter Kielc.

Štirikratni zmagovalec elitne lige prvakov, po enkrat s Celjem in Kielcami ter dvakrat s Ciudad Realom, je še vedno rekorder po številu nastopov za slovensko izbrano vrsto (225). Zdaj jo vodi s klopi, poleti pa ga z varovanci čaka nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0