Ljubljana

Slab dež Humidity: 68%
26°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Sinner na vrhu, Alcaraz drugi na lestvici ATP

Italijanski teniški as Jannik Sinner je novi vodilni na svetovni jakostni lestvici ATP. Na drugo mesto se je povzpel zmagovalec nedeljskega finala na odprtem prvenstvu Francije v Parizu, Španec Carlos Alcaraz, tretji je srbski teniški zvezdnik Novak Đoković.

Sinner na vrhu, Alcaraz drugi na lestvici ATP

Dvaindvajsetletni Sinner, ki je januarja zmagal na OP Avstralije, v Parizu pa izgubil polfinalni dvoboj z Alcarazom, je danes postal prvi Italijan na vrhu lestvice ATP. Sinner ima pred 21-letnim Špancem 945 točk naskoka.

Italijan je iz vrha izrinil srbskega zvezdnika Đokovića, ki je v karieri na vrhu lestvice ATP preživel že 428. tednov in je nazadnje na prvem mestu vztrajal od 11. septembra lani oz. 38. tednov zaporedoma. Srb je sicer zaradi poškodbe kolena odpovedal četrtfinalni dvoboj Roland Garrosa.

Poraženec Pariza, Nemec Alexander Zverev, je obdržal četrto mesto pred Rusoma Danilom Medvedjevom in Andrejom Rubljovom. Med elitno deseterico se je vrnil Avstralec Alex de Minaur, ki je deveti, iz nje pa je izpadel Grk Stefanos Cicipas. Slednji je po novem 11.

Edina Slovenca, ki se nahajata med prvo tisočerico, sta nekaj mest pridobila. Bor Artnak se je povzpel za 13 mest in je po novem 447., Blaž Rola pa je napredoval za 23 mest in je 488.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0