Ljubljana

Slab dež Humidity: 68%
26°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Ricco Gross zdaj z Bolgari

Nemški biatlonski trener Ricco Gross, ki je zadnji dve leti vodil slovensko reprezentanco, bo po novem prvi trener bolgarske izbrane vrste. Štirikratni olimpijski prvak je z Bolgari podpisal pogodbo za naslednji dve sezoni oziroma do olimpijskih iger 2026 v Italiji, so na spletu potrdili pri tamkajšnji zvezi.

Ricco Gross zdaj z Bolgari

Podobno kot pred tem v Sloveniji, so tudi Bolgari 51-letnega Grossa označili za živo legendo biatlona. Pred tem je Gross delal tudi z nemško žensko vrsto, Rusi in Avstrijci.

Gross bi moral po prvotnih načrtih do iger 2026 voditi Slovenijo. Aprila pa je iz slovenskega tabora prišla novica, da s trenerjem prekinjajo pogodbo, ker izbrana vrsta ni dosegla želenih rezultatov. Gross je kot razlog za odhod navedel, da naj bi bil predrag za slovensko vrsto.

Velja dodati, da vodilni na Smučarski zvezi Slovenije pri razhodu z Grossom niso imeli popolne podpore športnikov. "Tako žalostna sem, ker se moramo ločiti. Ne razumem, kdaj in zakaj se je to zgodilo. Lahko samo povem, da nas športnikov nihče ni vprašal, kaj si mislimo o tej odločitvi," je nekaj dni po prekinitvi pogodbe s trenerjem zapisala prva biatlonka v Sloveniji Anamarija Lampič.

Ta si je trenerja želela do olimpijskih iger 2026. "Hvala za vse, kar si me naučil. Te že pogrešam," je takrat še zapisala tekmovalka.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0