Ljubljana

Oblačno Humidity: 83%
14°C
PETEK
6°C / 23°C
SOBOTA
9°C / 23°C
NEDELJA
12°C / 23°C
PONEDELJEK
13°C / 27°C
TOREK
14°C / 29°C
SREDA
15°C / 30°C
ČETRTEK
17°C / 32°C

PSG potrdil 11. naslov francoskega prvaka

Krog pred koncem francoskega nogometnega prvenstva je dokončno jasno, kdo bo prvak. PSG si je svoj 11. naslov praktično zagotovil že v prejšnjem krogu, na gostovanju pri Strasbourgu pa ga je z neodločenim izidom 1:1 le še potrdil, pred drugouvrščenim Lensom ima nedosegljive štiri točke prednosti.

PSG potrdil 11. naslov francoskega prvaka

Leo Messi je na najbrž svoji zadnji prvenstveni tekmi francoske lige Parižane v 59. minuti popeljal v vodstvo, domači so izenačili dvajset minut pozneje.

Lens prvega mesta več ne more doseči, je pa potrdil drugo in s tem tudi neposredno uvrstitev v ligo prvakov. S 3:0 je premagal Ajaccio. S tem je tretjeuvrščenemu Marseillu, ki bo moral v kvalifikacije lige prvakov, ušel za osem točk. Marseille je namreč doma z 1:2 izgubil proti Brestu.

Na četrto mesto se je z zmago z 2:1 proti Nantesu prebil Lille, na peto pa Rennes, ki je v derbiju z 2:0 ugnal Monaco, ta je zdaj s četrtega padel na šesto mesto.

Še vedno pa ni jasno, kdo se bo Angersu, Ajacciu in Troyesu pridružil na poti v nižjo ligo. Nantes je izgubil proti Lillu in ima pred zadnjim krogom dve točki zaostanka za Auxerrom, ki je v Toulousu osvojil točko. Če bi osvojil tri, bi se že veselil obstanka, tako pa bo moral še nekaj časa trepetati.

Angers, ekipa slovenskega reprezentanta Mihe Blažiča, je v dvoboju novih drugoligašev z 2:1 premagala Troyes, a se zadnjega mesta ne more več znebiti. Slovenec je na tekmi igral od 64. minute.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0