Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 66%
27°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Šeško po zadnjih informacijah ostaja pri Leipzigu

- Slovenski nogometni as Benjamin Šeško se je po poročanju dobro obveščenega novinarja Fabrizia Romana in nemškega dela medijske hiše Sky odločil ostati v Leipzigu. Z dosedanjim nemškim klubom se je dogovoril tudi za novo pogodbo z izboljšanimi pogoji, dodaja italijanski nogometni novinar.

Šeško po zadnjih informacijah ostaja pri Leipzigu

Šeško bo tako vsaj še eno sezono ostal pri Leipzigu, s katerim je v minuli sezoni zasedel četrto mesto v nemškem prvenstvu. Po pisanju Romana je del dogovora tudi "gentlemanski" sporazum o prestopu iz Leipziga v prihodnjih letih.

Enaindvajsetletnik iz Radeč je v minuli sezoni na 31 ligaških tekmah dosegel 14 golov, skupaj pa na 42 tekmah 18 v vsega 2057 minutah na igrišču. V bundesligi je trenutno v nizu sedmih zaporednih tekem z doseženim zadetkom, ob koncu sezone pa je blestel z 11 goli in dvema podajama na zadnjih 16 tekmah.

Okoli Šeška že nekaj časa krožijo govorice o morebitnem prestopu bodisi na Otok bodisi v prestolnico mode k Milanu. Najbolj vztrajen je bil po pisanju angleških medijev v zadnjih tednih predvsem Arsenal. Tudi številni drugi klubi so bili pred koncem junija pripravljeni plačati odkupno klavzulo v višini 65 milijonov evrov.

Po informacijah Skya bo Leipzig z novo pogodbo to klavzulo črtal, se dogovoril o novi, tako da obstaja dogovor, da klub Šeška ob morebitnih ponudbah iz tujine ne bo oviral.

Njegov agent Elvis Bašanović je v današnji tiskani izdaji Ekipe SN potrdil, da so želeli odločitev o prihodnosti mladega napadalca sprejeti še pred odhodom v Nemčijo na EP. Tja se reprezentanca odpravlja danes popoldne.

 

Mladi slovenski as je kariero sicer začel v mladinskih vrstah Domžal, od koder se je preselil k Salzburgu za približno 2,5 milijona evrov. Kot posojen nogometaš Salzburga je igral še za Liefering v drugi ligi in nato nadaljeval razvoj pri klubu s Solnograškega. K Leipzigu je prestopil pred minulo sezono za 24 milijonov evrov. V članski karieri je doslej na 185 tekmah dosegel 69 golov in prispeval še 19 asistenc.

 

Visokorasli in hitri napadalec je doslej dres s slovenskim grbom oblekel 29-krat in dosegel 11 golov. Selektor Matjaž Kek ga je pričakovano uvrstil na seznam 26 igralcev, ki bodo Slovenijo zastopali na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tam bo Šeško eden ključnih igralcev reprezentance ob njenem drugem nastopu na EP (2000).

 

Slovenija bo prvo tekmo v Stuttgartu odigrala v nedeljo, tekmec pa bo Danska. Nato sledita še tekmi proti Srbiji 20. in Angliji 25. julija v Münchnu oziroma Kölnu.

 

Prvenstvo stare celine se bo sicer začelo s petkovo uvodno večerno tekmo med Nemčijo in Škotsko ter končalo natanko mesec dni kasneje, 14. julija.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0