Ljubljana

Oblačno Humidity: 83%
14°C
PETEK
6°C / 23°C
SOBOTA
9°C / 23°C
NEDELJA
12°C / 23°C
PONEDELJEK
13°C / 27°C
TOREK
14°C / 29°C
SREDA
15°C / 30°C
ČETRTEK
17°C / 32°C

Pogreb kraljice Elizabete II. stal 185 milijonov evrov

Državniški pogreb britanske kraljice Elizabete II. in spremljajoči dogodki so davkoplačevalce stali približno 162 milijonov funtov oziroma 186,7 milijona evrov, je danes sporočilo finančno ministrstvo v Londonu.

Pogreb kraljice Elizabete II. stal 185 milijonov evrov

Ob tem je pojasnilo, da je imelo skoraj polovico stroškov notranje ministrstvo, ki je bilo odgovorno za varnostne ukrepe.

"Prednostna naloga vlade je bila zagotoviti, da so ti dogodki potekali nemoteno in z ustrezno stopnjo dostojanstva, hkrati pa ves čas zagotavljati varnost javnosti," je po poročanju britanskega BBC v odgovoru na poslansko vprašanje poudaril namestnik finančnega ministra John Glen.

Britansko finančno ministrstvo je ob tem v izjavi pojasnilo, da je imelo skoraj polovico stroškov (74 milijonov funtov oziroma več kot 85 milijonov evrov) notranje ministrstvo, ki je skrbelo za varnost. Precejšnje stroške je imelo tudi ministrstvo za kulturo, medije in šport, in sicer 57 milijonov funtov oziroma več kot 65 milijonov evrov, še poroča BBC.

Kraljica Elizabeta II. je umrla 8. septembra, nasledil jo je njen sin Charles, zdaj kralj Karel III. Slovo od kraljice se je v Združenem kraljestvu 19. septembra sklenilo z državniškim pogrebom, ki se ga je udeležilo več sto tujih voditeljev. Po pogrebnem bogoslužju v Westminstrski opatiji so se pokojni kraljici na londonskih ulicah poklonili sto tisoči. Pokopali so jo v spominski kapeli svetega Jurija na gradu Windsor.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0