Fermentirana hrana pomaga telesu pri izločanju mikroplastike

Mikroplastika je vseprisotna v vodi, hrani in okolju, znanstveniki pa preučujejo, kako zmanjšati njen vpliv na zdravje. Raziskave kažejo, da lahko uživanje fermentirane hrane in probiotikov pomaga pri razstrupljanju telesa.

Fermentirana hrana pomaga telesu pri izločanju mikroplastike

Fermentirana živila, kot so kefir, jogurt, kislo zelje, kimči, miso in tempeh, vsebujejo koristne bakterije, ki krepijo črevesno pregrado in zmanjšujejo absorpcijo škodljivih snovi. Študije so pokazale, da probiotiki, zlasti Lactobacillus acidophilus, pomagajo razgraditi bisfenol A (BPA), eno najnevarnejših sestavin mikroplastike, ki lahko moti delovanje hormonov in poveča tveganje za kronične bolezni.

Kefir in jogurt sta bogata s probiotiki, ki spodbujajo izločanje toksinov, tradicionalni siri prispevajo k ravnovesju črevesne mikroflore, kislo zelje in kimči pa delujejo antioksidativno in zmanjšujejo oksidativni stres.

Dokler učinkovite rešitve za odstranjevanje mikroplastike iz okolja niso na voljo, je skrb za zdravo črevesno floro eden najboljših načinov za zaščito telesa pred njenimi škodljivimi učinki.

Image
Elekrtonski naslov uredništva
urednistvo@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Priljubljeno

Priljubljeno

Vesti

Vse vesti
0