Ljubljana

Oblačno Humidity: 91%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Prepovedana ruska televizija Dožd pričela z oddajanjem iz tujine

Ruska televizija Dožd, ki je marca prenehala z delovanjem, je v ponedeljek znova začela oddajati iz Latvije. Prek svojega kanala na YouTubu je oddajala informativni program, ki ga je vodil glavni urednik Tihon Dzjadko. TV Dožd se je bila primorana preseliti zaradi okrepljenih pritiskov ruskih oblasti na neodvisne medije po invaziji na Ukrajino.

Prepovedana ruska televizija Dožd pričela z oddajanjem iz tujine

Tako kot več drugih medijev se je tudi Dožd odločil za selitev v baltsko sosedo. Iz televizijske postaje, katere ime v prevodu pomeni dež, so sporočili, da ima medij licenco za oddajanje v Evropski uniji in studie v Amsterdamu, Parizu in Tbilisiju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Danes morajo imeti ruski državljani bolj kot kdajkoli prej dostop do neodvisnih informacij," so na televizijski postaji zapisali v izjavi in dodali, da konflikt uničuje ukrajinska mesta in prihodnost Rusije.

V Rusiji so se neodvisni mediji in organizacije po invaziji na Ukrajino znašle pod vse večjim pritiskom. Dožd se je za prekinitev delovanja odločil, potem ko so oblasti blokirale njegove oddaje, ki so vsebovale kritično poročanje o vojni, ki jo moskovske oblasti vztrajno opredeljujejo kot posebno vojaško operacijo.

Podobne prepovedi so v veljavi tudi za druge neodvisne medije, številni novinarji pa so zato odšli v izgnanstvo, da bi se izognili možnosti obtožbe v skladu z novim zakonom, ki za objavo lažnih informacij o ruski vojski predvideva do 15 let zaporne kazni.

Televizija Dožd, ki je začela delovati leta 2008, je aktivno poročala o ruski opoziciji in protestnih gibanjih. Leta 2021 je bila v skladu z zakonodajo o tujih agentih podvržena strogim upravnim omejitvam in ji je grozila visoka denarna kazen ter prepoved delovanja.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0