Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
12°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Russia Today odpira svoje predstavništvo v Srbiji

Ruska državna televizija Russia Today bo odprla svoje predstavništvo v Srbiji, je v četrtek razkril srbski portal Nova.rs. Evropska unija je Russia Today prepovedala oddajanje zaradi podpiranja ruske agresije na Ukrajino, zato je novica že naletela na ostre odzive v Bruslju, tudi od slovenskega poslanca v Evropskem parlamentu Klemna Grošlja.

Russia Today odpira svoje predstavništvo v Srbiji

Prihod Russia Today v Srbijo je za Nova.rs potrdila glavna in odgovorna urednica televizijskega kanala Sputnik Srbija Ljubinka Milinčić. Dodala je, da so v teku priprave, oddajanje pa se še ne bo začelo.

Po poročanju portala bo Milinčićeva vodila tudi televizijo Russia Today, a ta tega ni želela potrditi ne zanikati.

Evropski poslanec Grošelj je za Nova.rs ocenil, da je odpiranje ruske državne televizije Russia Today v Srbiji še en pokazatelj, da srbski predsednik Aleksandar Vučić oddaljuje državo od EU.

"To je zame grozna novica. Kaže na to, da je Vučić vse manj proevropski politik, ampak nasprotno od tega. Na žalost je to realnost, ki jo imamo v Srbiji," je izjavil.

"Če se bodo razmere v Srbiji dodatno zaostrile, bo zagotovo prišlo tudi do uradnega poziva Evropskega parlamenta za zamrznitev pogajanj in finančnih sredstev iz EU za Srbijo," je poudaril in dodal, da je zelo težko upravičiti pozicijo Srbije.

Tiskovni predstavnik Evropske komisije Peter Stano je za srbski portal N1 danes spomnil, da je EU uvedla omejitve za Russia Today v sklopu sankcij proti Rusiji in da se od Srbije pričakuje, da se postopoma uskladi z zunanjo in varnostno politiko EU in njenimi odločitvami.

"V kontekstu nezakonite ruske agresije na Ukrajino pričakujemo, da se Srbija vzdrži od krepitve svojih vezi z Rusijo kot državo, ki pod svojim trenutnim vodstvom množično krši zapovedi Združenih narodov, mednarodno pravo in izvaja zločine nad ukrajinskim narodom," je še sporočil Stano.

Svet EU je že v marcu odločil, da ustavi distribucijo ruskih državnih medijev Russia Today in Sputnik na območju celotne unije. Sankcije se nanašajo na vsa sredstva za prenos in distribucijo, kot so kabelska in satelitska televizija, platforme, spletne strani in aplikacije.

V Bruslju so ocenili, da sta omenjena medija pomembni orodji pri spodbujanju ruske agresije na Ukrajino in da predstavljata pomembno in neposredno grožnjo javnemu redu in varnosti EU.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0