Ljubljana

Oblačno Humidity: 96%
15°C
ČETRTEK
9°C / 11°C
PETEK
7°C / 12°C
SOBOTA
8°C / 10°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
6°C / 16°C
TOREK
7°C / 18°C
SREDA
12°C / 13°C

Slovenija postala del skupine naprednih digitalnih držav EU

Slovenija je bila sprejeta v skupino D9+, ki združuje napredne digitalne države EU, so danes sporočili iz ministrstva za digitalno preobrazbo.

Slovenija postala del skupine naprednih digitalnih držav EU

S tem članstvom bo Slovenija še bolj aktivno sodelovala pri oblikovanju evropske digitalne politike, so poudarili.

Ministrica za digitalno preobrazbo, ki od danes naprej opravlja tekoče posle, Emilija Stojmenova Duh je ob sprejemu v skupino poudarila pomen skupnega sodelovanja pri reševanju izzivov digitalne dobe. "Skupaj lahko te izzive spremenimo v priložnosti za inovacije in zagotovimo, da v digitalni preobrazbi nihče ne bo ostal zadaj," je dejala.

Članstvo v skupini po besedah Stojmenove Duh potrjuje zavezanost Slovenije k podpiranju ciljev Digitalnega desetletja in spodbujanju digitalnih inovacij, ob tem pa prispeva tudi k evropski odpornosti in konkurenčnosti.

Slovenija bo z vstopom v D9+ še naprej aktivno prispevala k oblikovanju digitalne prihodnosti Evrope ter si prizadevala za skupne projekte in pilotne iniciative, ki bodo spodbudile digitalno inovativnost, rast in konkurenčnost.

Slovenija je bila v skupino D9+ sprejeta v okviru srečanja ministrov držav članic skupine, ki te dni poteka na Danskem.

Na srečanju je v imenu Slovenije sodelovala v. d. generalne direktorice Direktorata za digitalno družbo na ministrstvu za digitalno preobrazbo Mojca Štruc. Med drugim je sodelovala pri pogovorih o okrepitvi regulativnih okvirjev za spletno varnost otrok in mladih ter o izzivih na področju digitalnega trga.

Razprava predstavnikov držav članic je tekla še o evropski denarnici za digitalno identiteto in o trajnostni digitalni preobrazbi.

Na srečanju se je Slovenija pridružila podpisu deklaracije, s katero so članice skupine D9+ izpostavile pomen na srečanju obravnavanih tematik in predlagale korake za njihovo ustrezno naslovitev, so še zapisali na ministrstvu.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0