Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
15°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Golenci - kratke zgodbe izpod peresa poljske pisateljice

V kratkih zgodbah iz Golencev se pisateljica vrača v domači zaselek Hektarji - na poljsko podeželje v času socializma, k selektivno izbranim in preoblikovanim spominom, ki jih sestavlja v nekakšen kalejdoskop. Avtorici je uspelo ustvariti kratek, anekdotičen zaris dogodkov in situacij iz življenja njene literarne dvojnice, lirične, nepovezane in ne povsem zaključene slike iz otroštva z odprtimi, ambivalentnimi konci, so o kratkih zgodbah zapisali pri založbi.

Golenci - kratke zgodbe izpod peresa poljske pisateljice

Poljska pesnica, prozaistka in prevajalka Wioletta Grzegorzewska (1974) v Angliji, kjer živi, in v prevodih v druge jezike, objavlja pod psevdonimom Wioletta Greg. Za angleški prevod Golencev - Swallowing Mercury - sta bili s prevajalko Elizo Marciniak leta 2017 nominirani za Bookerjevo nagrado. Za slovenske bralce je zgodbe prevedla Jana Unuk.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0