Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
13°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Letošnja Arsova lastovka: Pod barvami na sliki

Na tradicionalni natečaj za nagrado lastovka, ki ga vsako leto razpiše Uredništvo za kulturo Tretjega programa Radia Slovenija – programa Ars, je prispelo 360 kratkih zgodb. Strokovna žirija v sestavi Primož Vitez, Tina Kozin in Aljaž Krivec je izbrala zmagovalno zgodbo, v ožji izbor pa je uvrstila še štiri zgodbe, ki jih bo Radio Slovenija odkupil.

Letošnja Arsova lastovka: Pod barvami na sliki

Za lastovko je žirija izbrala zgodbo z naslovom Pod barvami na sliki (šifra: ZILA), v ožji izbor pa je uvrstila še zgodbe: Babica (šifra: Zeljnata glava), brez naslova (šifra: grlica), brez naslova (šifra: Sadika) in Senčna meja (šifra: 200 pages pour la Sténographie).

Avtorji in avtorice zmagovalne in drugih izbranih zgodb naj z izvodom zgodbe čim prej, najkasneje pa do 9. avgusta 2022, potrdijo svoje avtorstvo prek e-naslova Ars@rtvslo.si in pripišejo svoje podatke. Avtor ali avtorica zmagovalne zgodbe bo razglašen na slovesnosti 15. septembra 2022, del neposrednega prenosa ob razglasitvi bo tudi interpretacija zmagovalne zgodbe.

Zgodbe, ki so se uvrstile v ožji izbor, bodo na sporedu v dneh pred slovesnostjo, od nedelje, 11. septembra, do srede, 14. septembra 2022, v oddaji Literarni nokturno na Tretjem in Prvem programu Radia Slovenija. V oddajah bomo tudi razkrili imena avtorjev iz ožjega izbora.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0