Ljubljana

Oblačno Humidity: 58%
21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Na letošnji glasbeni olimpijadi bo sodelovalo 59 učencev

Na Akademiji za glasbo bo danes potekala 12. slovenska glasbena olimpijada, namenjena učencem zadnjih treh razredov osnovnih šol.

Na letošnji glasbeni olimpijadi bo sodelovalo 59 učencev

Na njej bo sodelovalo 59 učencev, ki so pred tem sodelovali na šolski glasbeni olimpijadi.

Šolskih tekmovanj, ki so potekala na 61 šolah, se je udeležilo 244 učencev, na državno tekmovanje pa se z letošnjim letom lahko uvrstijo le prvouvrščeni s teh tekmovanj, so sporočili iz Zveze Glasbene mladine Slovenije.

Nacionalno tekmovanje je zastavljeno iz več delov. Učenci najprej pišejo test o predvajanih posnetkih, nato se preizkusijo v a-vista izvajanju melodične in ritmične vaje. V drugem delu se predstavijo kot pevci, v tretjem delu pa sodelujejo pri izvedbi lastne avtorske skladbe.

Tekmovanje pripravljata Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani in Zveza Glasbene mladine Slovenije. Potekalo bo v palači Kazina, kjer je z letošnjim študijskim letom začela domovati akademija.

V prejšnjih dveh letih je olimpijada potekala na daljavo, lani pa Ljubljana prvič gostila tudi mednarodno glasbeno olimpijado, ki je bila prav tako izvedena na daljavo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0