Ljubljana

Oblačno Humidity: 60%
21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Na prvem mednarodnem klavirskem tekmovanju v Ljubljani zmagal Kai-Min Chang s Tajvana

Pianist Kai-Min Chang s Tajvana je zmagovalec prvega mednarodnega klavirskega tekmovanja, ki ga je v Ljubljani pripravil Festival Ljubljana.

Na prvem mednarodnem klavirskem tekmovanju v Ljubljani zmagal Kai-Min Chang s Tajvana

Mednarodno žirijo, ki ji je predsedovala Dubravka Tomšič Srebotnjak, je v finalnem delu prepričal z izvedbo tretjega klavirskega koncerta Sergeja Rahmaninova.

S tem se je sklenil tudi letošnji Zimski festival.

Zmagovalec tekmovanja je prejel 30.000 evrov ter priložnost nastopa na Ljubljana Festivalu in Festivalu Emilia Romagna. Poleg tega bo po napovedih prihodnje poletje nastopil na Floridi, v Cremoni in Ljubljani na recitalu s prvonagrajencem letošnjega mednarodnega violinskega tekmovanja Elmar Oliveira.

V finalu tekmovanja, ki je potekal v petek in nocoj v Cankarjevem domu, je nastopilo šest pianistov ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta in člana žirije Ricarda Castra. Njihov nastop je vključeval nekatere najpomembnejše koncerte za klavir iz zakladnice evropske glasbe, poleg tretjega klavirskega koncerta Rahmaninova še Beethovnov četrti klavirski koncert in drugi klavirski koncert Prokofjeva.

Žirija je po nastopu vseh šestih drugo nagrado, vredno 20.000 evrov, podelila Yuanfanu Yangu iz Združenega kraljestva, tretjo nagrado, vredno 10.000 evrov, pa Vladislavu Khandohiju iz Belorusije.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0