Ljubljana

Oblačno Humidity: 79%
15°C
PETEK
11°C / 21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C

Objavljen razpis za nagrado knjižnega sejma za literarni prvenec

Društvo slovenskih pisateljev (DSP) je objavilo razpis za nagrado Slovenskega knjižnega sejma za najboljši literarni prvenec, izdan v minulem letu. Podelitev nagrade bo eden pomembnejših dogodkov Slovenskega knjižnega sejma, ki bo letos potekal v jubilejni 40. izdaji. Rok za oddajo predlogov je 14. oktober, so sporočili iz DSP.

Objavljen razpis za nagrado knjižnega sejma za literarni prvenec

Za nagrado se lahko potegujejo vsa izvirna leposlovna dela v slovenskem jeziku, ki so izšla od zaključka prejšnjega razpisa in so prvo leposlovno delo posameznega slovenskega ustvarjalca, piše v razpisni dokumentaciji.

Na DSP založbe in samozaložnike pozivajo, naj na razpis prijavijo knjige, ki so so jih že ali pa jih bodo še izdali med 13. oktobrom 2023 in 13. oktobrom letos. Prijavijo lahko prvo literarno delo v zvrsteh proza, poezija ali drama, in sicer naj pošljejo na sedež DSP tri izvode knjige z izpolnjenim prijavnim obrazcem.

Lani je nagrado za najboljši literarni prvenec sejma prejela Pia Prezelj za roman Težka voda, ki je izšel pri založbi Goga.

Slovenski knjižni sejem bo letos potekal pod naslovom Knjigo moraš imeti rad od 26. novembra do 2. decembra znova na Gospodarskem razstavišču. Država v fokusu bo Hrvaška, mesto v gosteh pa Slovenske Konjice.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0