Ljubljana

Oblačno Humidity: 58%
21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

S podelitvijo nagrade zaključek Festivala dokumentarnega filma

S podelitvijo nagrade Amnesty International Slovenije se bo danes sklenil 25. Festival dokumentarnega filma (FDF).

S podelitvijo nagrade zaključek Festivala dokumentarnega filma

Nagrajeni film izbira tričlanska mednarodna žirija, ki jo sestavljajo makedonska režiserka Teona Strugar Mitevska, slovenski režiser Boris Petkovič in članica izvršnega odbora Amnesty International Slovenije Maja Pan.

V tekmovalni program letošnjega FDF na temo človekovih pravic se je uvrstilo pet filmov, ki obravnavajo zelo raznolike teme. Bodi moj glas švedsko-iranske režiserke Nahid Persson govori o ženskah v Iranu in perzijski kulturi. Film si ga bo mogoče ogledati v Cankarjevem domu še danes ob 16.30.

Transseksualna skupnosti v ZDA v 50. letih 20. stoletja je v ospredju filma Casa Sussana francoskega režiserja, že nagrajenca na FDF, Sebastiena Lifshitza. Tretji film v tekmovalnem programu je Hiša iz trsk v režiji Danca Simona Lerenga Wilmonta, ki prinaša zgodbo o ukrajinskem zavetišču za otroke.

V Srbiji rojena režiserka Nataša Urban, ki že dlje časa živi na Norveškem, se je v tekmovalni program FDF uvrstila s filmom Mrk o soočanju z zločini in grozodejstvi Miloševićeve Srbije nad civilnim prebivalstvom v 90. letih minulega stoletja.

Zadnji film tekmovalnega programa je Nedolžnost izraelskega režiserja Guya Davidija, ki je v Slovenski kinoteki prav tako na ogled še danes ob 20.45.

Lani je nagrado Amnesty International Slovenije na FDF prejel film Otroci megle vietnamske režiserke Ha Le Diem, ki v ospredje postavlja vietnamsko etnično manjšino Hmong in njihovo tradicijo ugrabitve mladoletnih nevest, ritual, ki nepovratno in kruto pretrga vezi deklet z otroštvom.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0