Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
11°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Umrla v Hongkongu rojena pevka Coco Lee

V 49. letu starosti je umrla v Hongkongu rojena pevka Coco Lee, ki si je svetovni sloves pridobila leta 2001 z za oskarja nominirano pesmijo iz filma Prežeči tiger, skriti zmaj. Zvezdnico, ki je več let trpela za depresijo, so v nedeljo po poskusu samomora odpeljali v bolnico, kjer je kljub trudu osebja, da bi jo prebudili iz kome, v sredo umrla.

Umrla v Hongkongu rojena pevka Coco Lee

Pevka je več let "trpela za depresijo, v zadnjih mesecih pa se je njeno stanje drastično poslabšalo", sta ob njeni smrti v objavi na Instagramu zapisali njeni sestri Carol Lee in Nancy Lee.

Coco Lee, ki je odraščala tudi v ZDA, se je rodila 17. januarja 1975 v Hongkongu. Že kot najstnica je s svojim močnim glasom in mogočnimi baladami zaslovela v azijskem prostoru, pozneje pa se je uveljavila tudi v mednarodnem. S tekočim znanjem kantonščine, mandarinščine in angleščine si je pridobila oboževalce ne le v Hongkongu, na celinski Kitajski in Tajvanu, temveč tudi v državah jugovzhodne Azije, kot sta Singapur in Malezija, pa tudi v Avstraliji, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Leta 1998 je zapela v mandarinski različici Disneyjevega animiranega filma Mulan, leto pozneje pa debitirala s prvim albumom v angleškem jeziku Just No Other Way, na katerem je bilo več uspešnic, med njimi tudi Do You Want My Love.

Svetovno slavo ji je prinesla uspešnica A Love Before Time iz filma Prežeči tiger, skriti zmaj, ki ga je režiral Ang Lee. Leta 2001 je na podelitvi oskarjev zapela balado, nominirano za najboljšo izvirno pesem, s čimer je po podatkih Warner Music China postala prva pevka kitajskega rodu, ki je stopila na oder podeljevanja teh zlatih kipcev.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0