Ljubljana

Oblačno Humidity: 93%
11°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

V Kranju razstava o sedmih desetletjih javnega zdravstva na Gorenjskem

Gorenjski muzej drevi ob 19. uri v Mestni hiši v Kranju odpira razstavo z naslovom Skrb za javno zdravje - 70 let organiziranega javnega zdravja na Gorenjskem. Razstava je nastala v sodelovanju s kranjskima enotama Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V Kranju razstava o sedmih desetletjih javnega zdravstva na Gorenjskem

Kot so sporočili iz Gorenjskega muzeja, letos obeležujemo sto let organiziranega delovanja na področju javnega zdravja v Sloveniji, naslednje leto pa 70. obletnico ustanovitve samostojnega zavoda za javno zdravje za Gorenjsko.

Leta 1945 je bila ustanovljena Okrajna higienska postaja Kranj, ki je delovala v okviru Okrajnega Ljudskega odbora Kranj. Leta 1952 je bil kot del Zdravstvenega doma Kranj vzpostavljen okrajni higienski zavod Kranj, ki je leta 1954 postal samostojen. Leta 1961 je bil preoblikovan v Zavod za zdravstveno varstvo za Gorenjsko, leta 1973 pa v Zavod za socialno medicino in higieno, ki je bil od leta 1978 do leta 1991 del Osnovnega zdravstva Gorenjske.

Leta 1992 je postal Zavod za zdravstveno varstvo Kranj, leta 2014 pa se je razdelil na dva zavoda, in sicer na kranjsko območno enoto Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter na kranjsko lokacijo Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, ki odtlej skrbita za javno zdravje prebivalcev Gorenjske. Izvajata različne dejavnosti za ohranjanje, varovanje in krepitev zdravja celotne populacije, osredotočata pa se na preventivo in vzgojo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0