Ljubljana

Oblačno Humidity: 58%
21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

V Križankah sklepni koncert 37. Slovenskih glasbenih dnevov

S koncertom mezzosopranistke Barbara Jernejčič Fürst in avstrijskega kvarteta Airbone extended se bodo drevi v Križankah sklenili Slovenski glasbeni dnevi, ki so se v 37. izdaji posvetili razmišljanju o položaju glasbene kritike.

V Križankah sklepni koncert 37. Slovenskih glasbenih dnevov

Ob odprtju je zazvenela glasba skladatelja Lojzeta Lebiča, spomnili so se tudi soustanovitelja dnevov Primoža Kureta.

Nocojšnji koncert Barbare Jernejčič Fürst in kvarteta glasbenic Airbone extended bo predstavil samospeve skladateljev različnih generacij v novodobni obliki. Koncert so pripravili v sodelovanju z Glasbeno matico Ljubljana.

Letošnji dnevi so ponudili šest koncertov. Otvoritvenega so v celoti namenili glasbi akademika Lebiča, ki sta jo interpretirala Simfonični orkester RTV Slovenija in dirigent mlajše generacije Davorin Mori. Med drugim je bilo mogoče prisluhniti prvi integralni izvedbi njegovega orkestrskega diptiha Cantico I in Cantico II.

Slovenske glasbene dneve, ki so se letos začeli v torek, 21. marca, pripravljajo pri Festivalu Ljubljana, ki program enotedenskega predstavljanja slovenske umetnostne glasbe gradi na prepletu najnovejše ustvarjalnosti z glasbeno dediščino tega prostora.

Koncertni del festivala tradicionalno pospremi še mednarodni muzikološki simpozij, vsakič na izbrano temo. Letos je o položaju glasbene kritike nekoč in danes razpravljajo 27 predavateljev iz 11 držav. Simpozij je potekal v novih prostorih Akademije za glasbo v Kazini, kjer sta bili na sporedu še okrogli mizi o trenutnem stanju in možni prihodnosti glasbene kritike v Sloveniji ter o ženskah v glasbi, na kateri so z domačimi in tujimi gostjami predstavili najnovejše monografske publikacije.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0