Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 46%
31°C
NEDELJA
14°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 25°C
SREDA
14°C / 23°C
ČETRTEK
15°C / 29°C
PETEK
17°C / 31°C
SOBOTA
18°C / 33°C

Slovenski nogometaši odštevajo ure do odhoda v Nemčijo

Slovenski nogometna reprezentanca je danes na Brdu pri Kranju še zadnjič na domačih tleh opravila trening pred odhodom v Nemčijo za evropsko prvenstvo. Na treningu je bila prisotna tudi trojica nogometašev, ki se je v času priprav soočala s poškodbami.

Slovenski nogometaši odštevajo ure do odhoda v Nemčijo

Na treningu pod vodstvom selektorja Matjaža Keka so sodelovali tudi Petar Stojanović, Benjamin Verbič in Miha Blažič, katerih zdravstveno stanje je v preteklih dneh slovenskemu strokovnemu štabu povzročalo nekaj preglavic.

Po informacijah iz slovenskega tabora bo celotna reprezentanca 26 igralcev na Kekovem zadnjem seznamu popoldne poletela v Nemčijo. Na Brnik bodo prispeli okoli 16. ure, njihovo letalo pa naj bi proti Düsseldorfu poletelo uro kasneje. Jutri bo na sporedu uradna predstavitev v reprezentančni bazi v Wuppertalu.

V ekipi po besedah reprezentanta Erika Janže pred odhodom v Nemčijo še ni čutiti posebne treme: "Seveda je prisotnih nekaj pričakovanj. Predvsem nas zanima, kako bo vse skupaj videti, kje bodo hoteli, kakšna bodo igrišča za trening in vse ostalo, kar pride. Mislim, da imamo dovolj izkušeno ekipo, da ne bo neke nervoze, kvečjemu le nekaj te pozitivne treme."

Po besedah slovenskega bočnega branilca so v slovenskem taboru z vsemi mislimi osredotočeni na prvo tekmo proti Danski. Ta bo v nedeljo ob 18. uri. v Stuttgartu.

"Že tako rekoč od prvega dne je prvotni cilj pripraviti se na tekmo z Dansko, tako da sledimo temu ritmu. V času priprav smo odigrali dve prijateljski tekmi, s katerih smo dobili informacije, kaj moramo še izboljšati. Računamo, da bomo do nedelje v polni pripravljenosti," je dejal.

Slovenci imajo z Danci že izkušnje iz kvalifikacij za EP, a bo nedeljska tekma drugačna od tistih v času kvalifikacij, ocenjuje Janža: "Tu gre za turnirski sistem, ko imaš samo tri tekme v skupini, ki odločajo o napredovanju, tako da ni veliko prostora za napake. Tekma bo na nevtralnem igrišču. Videli smo, da so Danci izjemno močni na domačem terenu. Mi moramo predvsem gledati na svojo igro, se nasloniti na to, kar smo prikazali proti njim v Stožicah (Slovenija je na domači kvalifikacijski tekmi z Dansko igrala neodločeno 1:1; op. p. STA), in če bomo mi še boljši kot takrat, bomo vsekakor imeli možnosti."

Prva tekma bo tudi izjemno pomembna za preostali del turnirja, pravi levi bočni branilec: "Čeprav še nisem igral na takšnem turnirju, bi iz tega, med spremljanjem tovrstnih tekmovanj, rekel, da je prva tekma zelo pomembna. Po eni strani si lahko na stežaj odpreš vrata za napredovanje, po drugi pa se lahko 'zabetoniraš' že po prvi tekmi."

Čeprav v taboru še ni čutiti kaj treme, Janža ob tem priznava, da bi znalo biti drugače že od petka naprej, ko se bo mesec nogometnega karnevala v Nemčiji tudi uradno začelo z uvodno tekmo med domačini in Škoti.

"Po moje se bo vse skupaj začelo v petek, ko bomo videli, da gre zares. Ob spremljanju te tekme bomo nekako začutili, zdaj pa je res vse skupaj blizu in po moje bo to ta trenutek. Sem pa prepričan, da nas bo tudi strokovni štab, ki že ima izkušnje z velikih tekmovanj, znal ob tem ustrezno nagovoriti in pripraviti, tako da bo to pozitivna energija," je zaključil Janža.

Image
Image

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0