Ljubljana

6°C
Megla Humidity: 94%
PETEK
6°C / 12°C
SOBOTA
4°C / 10°C
NEDELJA
6°C / 10°C
PONEDELJEK
5°C / 12°C
TOREK
6°C / 12°C
SREDA
5°C / 9°C
ČETRTEK
2°C / 11°C

Pelejev Santos prvič izpadel iz elite, prvak Palmeiras

Palmeiras je v zadnjem krogu brazilskega nogometnega prvenstva še dvanajstič v klubski zgodovini osvojil naslov prvaka, ki si ga je praktično zagotovil že krog prej. Medtem pa je ikonski klub Santos, zibelka legendarnega Peleja, prvič v zgodovini izpadel v drugo ligo le malo pred obletnico smrti kralja nogometa (29. december).

Pelejev Santos prvič izpadel iz elite, prvak Palmeiras

Santos je na svoji zadnji prvenstveni tekmi sezone izgubil doma proti Fortalezi z 1:2 in tako zapečatil svojo usodo kot zadnja od štirih ekip, obsojenih na ligo B naslednje leto.

Tako sta v Braziliji le še Flamengo in Sao Paulo edina kluba, ki nista nikoli izpadla iz prvoligaške konkurence.

Dom Peleja in tudi zdajšnjega zvezdnka Neymarja je končal svojo bledo sezono na 17. mestu s 43 točkami, eno manj kot Bahia, ki se je izognila izpadu z zmago s 4:1 nad Atleticom Mineirom, in 27 manj od velikana Sao Paula Palmeirasa, ki je osvojil drugi zaporedni naslov lige.

Gremio, v katerem blesti nekdanji zvezdnik Atletico Madrida in Barcelone Luis Suarez, je končal presenetljivo na drugem mestu z 68 točkami, zahvaljujoč golu urugvajskega strelca Suareza pri zmagi s 3:2 proti Fluminenseju.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0