Ljubljana

15°C
Jasno Humidity: 79%
PONEDELJEK
10°C / 21°C
TOREK
11°C / 23°C
SREDA
10°C / 22°C
ČETRTEK
9°C / 22°C
PETEK
10°C / 25°C
SOBOTA
11°C / 20°C

Apple v večmilijarden posel z Broadcomom za proizvodnjo komponent v ZDA

Apple v večmilijarden posel z Broadcomom za proizvodnjo komponent v ZDA

Ameriški tehnološki velikan Apple je z ameriškim proizvajalcem čipov Broadcom sklenil posel, s katerim bo podprl razvoj in proizvodnjo komponent za povezovanje pametnih naprav na hitra omrežja v ZDA.

Podrobnosti niso razkrili, navedli so le, da gre za večletno in več milijard dolarjev vredno sodelovanje.

Družbi bosta v sodelovanju razvijali komponente za povezovanje na mobilna omrežja pete generacije (5G) in najnaprednejša brezžična internetna omrežja, je Apple zapisal v sporočilu, objavljenem na spletni strani podjetja. Dodal je, da bodo te dele razvijali in izdelovali na več lokacijah v ZDA, med drugim v glavnem Broadcomovem obratu v Fort Collinsu v Coloradu.

Glavni izvršni direktor Appla Tim Cook je dejal, da vsi Applovi proizvodi temeljijo na tehnologiji, ki je zasnovana in izdelana v ZDA, ter da nameravajo še povečati investicije v ameriško gospodarstvo.

Apple je leta 2021 napovedal, da bo v petih letih v ameriško gospodarstvo vložil 430 milijard dolarjev, je družba spomnila v današnji objavi in navedla, da je na dobri poti k izpolnitvi cilja.

Modeme za povezovanje iphonov z omrežjem 5G trenutno proizvaja Broadcomov konkurent Qualcomm. Apple je že pred leti pokazal ambicije, da bi 5G-tehnologijo razvijal v lastni hiši, in je leta 2019 kupil Intelovo proizvodnjo modemov, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja.

 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@stadion.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@stadion.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

Oglas: