Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 45%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Barcelona znova najboljša v ligi prvakinj

Igralke Barcelone so zmagovalke nogometne lige prvakinj. V finalu v Bilbau so branilke naslova z 2:0 (0:0) premagale Lyon, ki je z osmimi naslovi rekorder tekmovanja.

Barcelona znova najboljša v ligi prvakinj

Barcelona je v polju prednjačila, imela precej več žogo v posesti, vendar si ekipi nista pripravili prav veliko zrelih priložnosti, Španke so sicer enkrat zatresle okvir vrat.

So pa igralke Barcelone izkoristile priložnost v 63. minuti, ko je zadela ena zvezdnic katalonske ekipe Aitana Bonmati, zadnja dobitnica zlate žoge. Dvakratna dobitnica tega priznanja Alexia Putellas, ki je vstopila v 92. minuti, je tri minute pozneje le še potrdila zmago.

Katalonke, ki so tretjič osvojile ligo prvakov, so ekipo Lyona premagale prvič, med drugim pa so je ji maščevale za finalna poraza v letih 2019 in 2022. Lyon je doživel sploh prvi poraz v tej sezoni lige prvakinj.

Barcelona je sezono končala kar s štirimi lovorikami, potem ko je dobila že ligo, pokal in superpokal.

Finale lige prvakinj je bil tudi zadnja tekma za oba trenerja. Sonia Bompastor se bo iz Lyona preselila k Chelseaju, kjer bo zamenjala Emmo Hayes, Barcin strateg Jonatan Giraldez pa bo prevzel Washington Spirit.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0