Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 47%
30°C
NEDELJA
15°C / 25°C
PONEDELJEK
15°C / 25°C
TOREK
16°C / 26°C
SREDA
14°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 30°C
PETEK
16°C / 31°C
SOBOTA
17°C / 30°C

Nogometašice Mure None ubranile pokalni naslov

Nogometašice Mure None so zmagovalke ženskega slovenskega pokala v letošnji sezoni. V finalu v ljubljanskih Stožicah so Pomurke s 5:1 (2:1) premagale Ljubljano in ubranile pokalno lovoriko.

Nogometašice Mure None ubranile pokalni naslov

Nogometašice Mure None so še 11. v zgodovini osvojile slovenski pokal, letos pa so prišle do dvojne krone, saj so pred tem osvojile tudi naslov državnih prvakinj. Ljubljana, ki je prvenstvo sklenila na tretjem mestu, je ostala praznih rok.

Ljubljančanke so danes sicer prve povedle, že v četrti minuti je iz prve resnejše priložnosti za nogometašice iz prestolnice zadela Mirjam Kastelec. Ljubljančanke so bile v uvodnih 15 minutah boljše in si ustvarile več priložnosti, vseeno pa je bila Mura Nona tista, ki je zadela.

Murašice so do izenačenja prišle v 19. minuti, ko je lepo akcijo Pomurk po podaji kapetanke Špele Kolbl zaključila Jana Malahova. Mura je bila po tem boljši tekmec, povedla pa je v 39. minuti, ko je prav kapetanka Kolbl po prodoru na levi strani igrišča zadela za 2:1.

Mura Nona je v drugem polčasu potrdila zmago. Kmalu po odmoru je na 3:1 v 52. minuti iz prostega strela povišala Lea Dolinar. Pomurke so vse dvome o zmagovalkah razblinile le nekaj minut kasneje, ko je v 58. minuti še drugič zadela Malahova, tokrat z glavo po predložku z desne strani. Končni izid finala je v 80. minuti z enajstmetrovke postavila Lucija Kos.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0