Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 80%
16°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Ministrstvo poziva operaterje k posredovanju ocene škode na omrežjih

Ministrstvo za digitalno preobrazbo v okviru popisovanja škode po katastrofalnih ujmah, ki so v začetku meseca prizadele dele države, poziva telekomunikacijske operaterje, da do 30. avgusta posredujejo ocene škode na telekomunikacijskih omrežjih. Kot poudarjajo, je ocena škode informativna in ne predstavlja zahtevka za povrnitev škode.

Ministrstvo poziva operaterje k posredovanju ocene škode na omrežjih

 Ocena škode je informativna, namenjena bo pripravi vloge za solidarnostni sklad EU in ne predstavlja zahtevka za povrnitev škode, so ob tem poudarili.

Poplave in zemeljski plazovi, ki so v začetku meseca prizadeli Slovenijo, so namreč povzročili tudi precej škode na telekomunikacijski infrastrukturi.

Kot so danes ob objavi polletnih poslovnih rezultatov pojasnili pri Telekomu Slovenije, je na prizadetih območjih do prekinitev komunikacij prišlo predvsem zaradi izpada električnega napajanja na lokacijah, ki jih ima družba v najemu.

Na terenu so situacijo reševali z agregati, s čimer se je zagotavljalo delovanje baznih postaj in mobilnega omrežja. V času največjih vplivov je bilo moteno delovanje okoli 40 baznih postaj od skupno prek 1500, ekipe na terenu pa so signal na prizadetih območjih v največji možni meri postopoma zagotovile v dveh dneh.

Na prizadetih območjih je bila zalita, poškodovana ali pretrgana tudi kabelska infrastruktura, in sicer tako na ravni hrbteničnega kot dostopovnega dela omrežja. Poškodbe so nastale v omrežju Telekoma Slovenije in na novozgrajenem omrežju OŠO5 v lasti družbe GVO iz Telekomove skupine. Popolnoma uničene oz. zalite so bile tudi nekatere funkcijske lokacije.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0