Ljubljana

Oblačno Humidity: 63%
20°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Na celjskem sejmišču se začenja 55. Mos

Na celjskem sejmišču se bo danes začel 55. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (Mos), ki bo potekal do nedelje. Odprl ga bo gospodarski minister Matjaž Han, tokrat pa bo v znamenju zelenega prehoda, digitalizacije in pomanjkanja kadra. Na dnevu gospodarske diplomacije pa bo zbrane nagovorila zunanja ministrica Tanja Fajon.

Na celjskem sejmišču se začenja 55. Mos

Kot je Han ocenil za STA, bo Mos tako kot ostali sejmi na domačih tleh še posebej po epidemiji covida-19 zelo pomemben. Minister verjame, da bo tudi letošnji sejem, na katerem se bodo tradicionalno spet zbrali vsi nekdanji gospodarski ministri, na njem bo zasedal tudi strateški svet za gospodarstvo, uspešen.

Na Mosu se bo predstavilo 650 razstavljavcev z okoli 1000 blagovnimi znamkami iz 25 državah. Svoje storitve bo predstavila tudi agencija Spirit.

Vodstvo družbe Celjski sejem pričakujejo podobno število obiskovalcev kot lani, okrog 65.000. Posebna gostja bo država Ukrajina, ki ji je Celjski sejem omogočil brezplačno predstavitev nekaj njenih podjetij.

Na skupnem razstavnem prostoru ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v času sejma bo svoje aktivnosti, programe in storitve za podjetja predstavljala tudi javna agencija Spirit Slovenija ter z interaktivnimi vsebinami poskušala obiskovalce čim bolj aktivno vključiti v dogajanje na razstavnem prostoru.

Na razstavnem prostoru se bodo obiskovalcem v pogovorih pridružili predstavniki štirih slovenskih podjetij iz družine ambasadorjev slovenskega gospodarstva, ki so bili izbrani v sklopu komunikacijske kampanje I feel Slovenia. Green. Creative.

Pogovori s predstavniki Elana, Alpine, Eque in Malih junakov bodo obiskovalcem Mosa razkrili, kako uspeti na globalnem trgu. V pogovorih bo sodeloval tudi minister Han.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije se bo predstavila s svojimi sekcijami, območnimi zbornicami, člani ter poslovni partnerji, in sicer na več kot 830 kvadratnih metrih. Tudi letos bosta v ospredju Ulica obrti s predstavitvijo 11 obrtnih poklicev ter mednarodno poslovno srečanje Connect2Slovenia, na katerem pričakujejo več kot 100 podjetnikov iz 10 držav.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0