Ljubljana

Slab dež Humidity: 98%
12°C
ČETRTEK
9°C / 11°C
PETEK
7°C / 12°C
SOBOTA
8°C / 10°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
6°C / 16°C
TOREK
7°C / 18°C
SREDA
12°C / 13°C

Philip Morris načrtuje stomilijonsko naložbo v Nišu

Ameriško tobačno podjetje Philip Morris načrtuje 100 milijonov evrov vredno naložbo v tovarno v Nišu, je pred dnevi sporočil srbski predsednik Aleksandar Vučić. V tovarni bodo po pisanju srbskih medijev začeli proizvajati novo linijo brezdimnih tobačnih izdelkov, vlaganja podjetja v Srbiji pa se bodo s tem približala milijardi dolarjev.

Philip Morris načrtuje stomilijonsko naložbo v Nišu

Vučić se je minuli teden v New Yorku sestal z direktorjem družbe Philip Morris International Jacekom Olčakom, s katerim sta se pogovarjala o poslovanju te družbe v Srbiji pa tudi o novih naložbah.

"Lani smo obeležili 20 let od privatizacije Duvanske industrije Niš, ko je bil podpisan memorandum o soglasju med to družbo in srbsko vlado. Za nas so tovrstne tuje naložbe ključnega pomena za razvoj gospodarstva. Hkrati dodatno krepijo položaj naše države kot pomembnega partnerja na področju inovacij in sodobnih tehnologij," je minuli teden sporočil Vučić na družbenem omrežju Instagram.

Kot je še dodal, podjetje Philip Morris v Srbiji načrtuje novo naložbo v višini 100 milijonov evrov v tovarno v Nišu. Tovarna, ki je doslej proizvajala le klasične cigarete, bo na podlagi te naložbe začela proizvodnjo nove linije brezdimnih tobačnih izdelkov, namenjenih izvozu.

Philip Morris je v poslovanje v Srbiji po lastnih navedbah doslej vložil več 800 milijonov dolarjev, s to naložbo pa bodo investicije dosegle skoraj milijardo dolarjev.

Duvanska industrija Niš Philip Morris Operations je imela v prvi polovici letošnjega leta 139,3 milijona evrov prihodkov. Dobiček iz poslovanja je znašal 34,2 milijona evrov, čisti dobiček pa 30,8 milijona evrov.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0