Ljubljana

Oblačno Humidity: 89%
14°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 15°C
SREDA
13°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 18°C
PETEK
13°C / 19°C

Pri urejanju nove obrtno-industrijske cone v Hrastniku kmalu rušenje zadnjega starega objekta

Evropski projekt ureditev Obrtno-industrijske cone Steklarna Hrastnik-Tovarna kemičnih izdelkov, ki je eden največjih v zgodovini Hrastnika, poteka po načrtih.

Pri urejanju nove obrtno-industrijske cone v Hrastniku kmalu rušenje zadnjega starega objekta

Med drugim je tik pred rušitvijo zadnji stari objekt. Vrednost naložbe je 4,5 milijona evrov, od tega je evropskih in državnih sredstev 3,3 milijona evrov.

Izvajalci del so za naslednji teden napovedali delno zaporo hrastniške vpadnice ob steklarni in omenjeni tovarni, saj bodo porušili še zadnjo stavbo na tem območju. Konec bo dočakala tudi zdaj že nekdanja tovarniška prodajalna kemičnih izdelkov, so sporočili s hrastniške občine. Z območja prihodnje obrtno-industrijske cone se je že lani poslovila steklarska kolonija, v kateri so nekdaj stanovali delavci steklarne.

Tudi hrastniško vpadnico sicer v nadaljevanju čaka prenova, a se je izvedba projekta zaradi previsokih ponudb gradbenih podjetij nekoliko zamaknila. Po napovedih direkcije za infrastrukturo naj bi z deli začeli letos.

Pilotne stene na območju nastajajoče cone so medtem po pojasnilih občine zaključene, izvajalci del AGM Nemec trenutno končuje s sidranjem na območju ureditve cone, prihodnji mesec se bo začela tudi gradnja podpornih zidov ob cesti, ki bodo okoli metra ali dveh nad višino zemlje. Temelji so predpriprava za ploščad, kjer naj bi mesto za nadaljnji razvoj dobili hrastniški steklarna in kemična tovarna.

Urejanje cone bo po napovedih zaključeno konec tega leta. Projekt, ki je regionalnega pomena za Zasavje, bo prinesel 1,24 hektarja uporabnih površin.

Kot so spomnili na občini, bodo s projektom ureditve nove cone omogočili dodatni razvoj proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti. Ciljajo tako na razvoj omenjenih obeh največjih podjetij v občini kot na nastanek novih.

Na območju, kjer nastaja nova cona, je stroka že leta 1985 načrtovala storitvene dejavnosti. V občinskem prostorskem načrtu pa je bila namenska raba območja pred začetkom projekta opredeljena kot gospodarska cona, so še spomnili na občini.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0