Ljubljana

Oblačno Humidity: 90%
15°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Ryanair pričakuje živahno poletje

Oživitev povpraševanja po letih z letali je nepričakovano močno izboljšalo rezultate največjega evropskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair. V prvem četrtletju poslovnega leta, do konca junija, je dobiček dosegel skoraj 188 milijonov evrov, so danes sporočili iz družbe. Pred letom dni so beležili 273 milijonov evrov izgube.

Ryanair pričakuje živahno poletje

Če bi odšteli transakcije za zavarovanje stroškov goriva, bi Ryanair v prvem četrtletju beležil 170 milijonov evrov dobička in bi bil torej za okoli 20 milijonov evrov višji od pričakovanj analitikov, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

"Medtem ko je promet močno okreval ... je ruska invazija na Ukrajino februarja negativno vplivala na rezervacije v času velikonočnih praznikov in cene vozovnic," je dejal izvršni direktor družbe Michael O'Leary.

V letošnjem poletju želi O'Leary potnikom ponuditi približno 15 odstotkov več letov kot v času pred izbruhom pandemije covida-19 leta 2019, pa čeprav se številna letališča soočajo z ozkimi grli zaradi pomanjkanja osebja.

V preteklem četrtletju je Ryanair prepeljal okoli 45,5 milijona potnikov, kar je dobrih 5,5-krat več kot v enakem obdobju prejšnjega leta, ko so na poslovanje še močno vplivale omejitve zaradi koronavirusa. Zasedenost letal se je povečala s 73 na 92 odstotkov, prihodki pa za sedemkrat na 2,6 milijarde evrov.

Zaradi številnih nejasnosti vodstvo še vedno ne more napovedati dobička za celotno letošnje poslovno leto.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0