Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
10°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Slovenski Bunny.net pridobil šestmilijonski vložek

Slovenski startup Bunnyway, ki z omrežjem Bunny.net med drugim zagotavlja storitve hitrega nalaganja vsebin (CDN), je pridobil šest milijonov evrov vreden vložek družb Runa Capital in Capital Genetics.

Slovenski Bunny.net pridobil šestmilijonski vložek

Soustanovitelj podjetja Dejan Grofelnik Pelzel pravi, da bo investicija podjetje dvignila na novo raven in zagotovila še hitrejšo rast.

Bunny.net je omrežje Content Delivery Network (CDN) in skrbi za hitro in varno nalaganje spletnih aplikacij in vsebin. Podjetje je nastalo pred osmimi leti s fokusom na CDN, sčasoma se je ponudba širila, je STA povedal Grofelnik Pelzel, ki je tudi direktor podjetja.

Njihovo omrežje je po njegovih besedah trenutno tretje najhitrejše na svetu. "Prehiteli smo ogromna podjetja, kot so Akamai, Google, CloudFlare in Fastly," je dejal in dodal, da je njihova največja prednost to, da se osredotočajo na razvijalce, torej tiste, ki razvijajo in implementirajo spletne rešitve, medtem ko se konkurenca osredotoča predvsem na stranke, ki so podjetja. Zato lahko Bunny.net ponuja ogromno funkcij in orodij, ki so na voljo brez visokih doplačil ter so enostavna za uporabo, je pojasnil.

Kot prednost je izpostavil tudi dejstvo, da imajo sedež v Evropi, tako da podjetjem pomagajo s skladnostjo z evropsko uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Pred kratkim so zaradi tega razvili Bunny Fonts, ki je alternativa računalniški storitvi pisav Google Fonts; slednjo je nekaj sodišč po Evropi označilo za nezakonito.

Z vložkom imajo investitorji 20-odstotni delež družbe: Runa Capital ima po vložku 5,5 milijona evrov 18,33 odstotka, Capital Genetics pa po vložku 500.000 evrov 1,67 odstotka. 80-odstotni delež so obdržali Grofelnik Pelzel ter še dva soustanovitelja, Lovrenc Gregorčič in Borut Dagarin.

"Skozi leta smo zavrnili veliko investitorjev in dosegli povsem organsko in profitabilno hitro rast. Brez pritiskov investitorjev smo lahko izbrali svojo pot in zgradili produkt, ki smo ga sami in posledično tudi naši uporabniki oboževali. Dve leti nazaj se je zgodil prelom, na katerem sem se odločil, da imamo priložnost zgraditi nekaj veliko večjega in razširiti obstoječe produkte širši publiki. Takrat se je rodila vizija, ki jo imamo sedaj," je pojasnil Grofelnik Pelzel.

Takrat so tudi spoznali družbo Rune Capital, ki je po njegovih besedah odlično poznala njihov trg. "Po nekaj klicih smo ugotovili, da je naša vizija usklajena, in brez večjih ovir smo skovali načrt, kako bomo Bunny.net peljali na naslednjo stopnjo," je dejal in dodal, da se je za največji problem pri procesu izkazala slovenska zakonodaja in birokracija.

V načrtu imajo še naprej agresivno rast, ki jo bo investicija še pospešila. "Razvijamo ogromno novih rešitev, ki bodo našim strankam pomagale pohitriti njihove produkte in jih še bolj približati njihovim strankam. Nekaj teh rešitev na trg prihaja že letos, še več pa v naslednjem letu. Dolgoročno je cilj, da bi postali širše tehnološko podjetje," je še povedal Grofelnik Pelzel.

Družba, ki ima trenutno okoli 40 sodelavcev z vsega sveta, ima cilj, da v naslednjih petih letih zrase za 10-krat. Lani so ustvarili okoli štiri milijone evrov prihodkov in imeli en milijon evrov čistega dobička. Letos pričakujejo vsaj 60-odstotno rast prihodkov in, kot je dejal direktor, želijo to rast obdržati oz. pospešiti tudi v naslednjih nekaj letih.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0