Ljubljana

Oblačno Humidity: 91%
12°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Srbski Air Pink načrtuje nizkocenovne komercialne lete

Srbska zasebna letalska družba Air Pink načrtuje uvedbo komercialnih letov po modelu nizkocenovnih letalskih prevoznikov. Solastnik in izvršni direktor družbe Željko Mitrović je sporočil, da se bo to zgodilo v kratkem in da nameravajo za ta namen kupiti dve do štiri letala.

Srbski Air Pink načrtuje nizkocenovne komercialne lete

"Trenutno imamo v naši floti 22 letal in smo na pragu uvedbe komercialnih letov," je pred dnevi za srbsko komercialno televizijo Pink po poročanju beograjskih medijev napovedal Mitrović.

"Smo drugi evropski zasebni letalski prevoznik s poslovnimi letali za Air Hamburgom, a želimo začeti z rednimi komercialnimi leti kot nizkocenovni prevoznik z letalom embraer z 49 sedeži," je dejal Mitrović. Kot je dodal, bodo v naslednjih šestih mesecih kupili dve do štiri letala in skušali začeti ponujati redne prevoze v regiji.

Air Pink trenutno ponuja zasebne čarterske lete. Po navedbah srbskih medijev ima najštevilčnejšo domačo floto civilnih letal med letalskimi družbami za državnim letalskim prevoznikom Air Serbia.

Mitrović je poleg vodenja podjetja Air Pink tudi direktor medijske skupine Pink Media Group, ki je blizu vladajočemu režimu srbskega predsednika Aleksandra Vučića.

Air Pink je ustanovil leta 2004. Lani je imela družba 4,5 milijona evrov dobička, v njej pa je zaposlenih 109 ljudi.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0