Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
15°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Kranjski igralski filmski festival Krafft letos med 15. in 22. junijem

Glavni selektor letošnjega že 4. kranjskega festivala igranega filma Krafft bo turški igralec Taner Rumeli. Festival bo tudi tokrat potekal junija, natančneje od 15. do 22. junija, so sporočili organizatorji.

Kranjski igralski filmski festival Krafft letos med 15. in 22. junijem

Dodali so še, da bodo v Kranju ponovno potekali filmi, strokovni programi in družabni dogodki, ki poudarjajo pomen odlične igre v filmih. Kot so obljubili, bo na festivalu predstavljen izbor filmov, ki jih odlikujejo izjemne igralske predstave. Deset filmov v tekmovalnem programu se bo ponovno potegovalo za nagrado zlato jabolko.

Glavni selektor, priznani turški gledališki, filmski in televizijski igralec Rumeli, je slovenskemu občinstvu znan po vlogah v serijah Ne pusti me oditi, Neomajna ljubezen, Past ljubezni in Oče. Na otvoritvi festivala bodo podeljene nagrade Združenja slovenskih avdiovizualnih igralcev za najboljše igralske dosežke slovenskih igralcev. Poleg tekmovalnega programa bo festival v Kranj pripeljal tudi spremljevalne celovečerne, kratkometražne in študentske filme, med njimi tudi s študentskim oskarjem nagrajeni film "Resnica" z domačo igralko Niko Rozman v glavni vlogi.

Festival, ki je skupna produkcija Filmskega društva Krafft in Prešernovega gledališča Kranj v sodelovanju z Mestno občino Kranj, je lani obiskalo več kot 1300 gledalcev, kar je največ doslej. Dobro obiskani so bili tudi dogodki strokovnega programa, namenjeni predvsem igralcem. Po podatkih organizatorjev se je okroglih miz, delavnic in tečajev udeležilo več kot 100 udeležencev.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0