Ljubljana

Oblačno Humidity: 58%
21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

AmCham Slovenija vabi k sodelovanju v Partnerstvu za spremembe

Zbornica AmCham Slovenija pripravlja deveti krog projekta Partnerstvo za spremembe, ki spodbuja sodelovanje med zaposlenimi v javnem in zasebnem sektorju.

AmCham Slovenija vabi k sodelovanju v Partnerstvu za spremembe

K sodelovanju vabijo organizacije in skupine najmanj treh podjetij, ki imajo idejo, kako naša življenja, družbo in poslovno okolje narediti še boljše. Prijave so odprte do 20. oktobra.

Kot so navedli v Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji (AmCham), se v okviru Partnerstva za spremembe povezujejo z različnimi deležniki v družbi in kot nacionalna platforma sodelovanja premikajo meje ter izboljšujejo življenjska in delovna okolja. Gre za program sodelovanja med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju s ciljem prenosa in uporabe dobrih idej, praks in uporabnih rešitev, ter izmenjave zaposlenih, ki ga skupaj vodita AmCham in ministrstvo za javno upravo.

V preteklih projektih so med drugim ozaveščali in spodbujali starše, šole in vrtce k uporabi e-računov, pomagali pri snovanju aplikacije eDavki za podjetja, iskali rešitve, ki bodo obdržale in privabile talente v Sloveniji, snovali rešitve za večjo usklajenost veščin študentov s potrebami na trgu dela, pomagali k večji prepoznavnosti poklica učiteljev in omogočili
slovenskim učiteljem sodelovanje na svetovnem tekmovanju za najboljšega učitelja Global Teacher Prize.

K sodelovanju v projektu vabijo podjetja, gospodarska združenja, občine, nevladne organizacije, javne in zasebne zavode, ustanove, izobraževalne in znanstvene institucije ali skupine najmanj treh podjetij, ki verjamejo v odgovornost, inovativnost in sodelovanje, ter imajo idejo, kako naša življenja, družbo in poslovno okolje narediti še boljše. Prijave na natečaj so odprte do 20. oktobra.

Komisija za partnerstvo, ki jo med drugim sestavljajo predstavnik ministrstva za javno upravo in AmCham Slovenija, bo izmed vsemi prijavljenimi izbrala tri superfinaliste, ki se bodo predstavili na uvodnem dogodku 9. novembra, končno odločitev o dveh izzivih, ki ju bodo reševali v naslednji sezoni, pa bodo podali komisija in udeleženci dogodka.

Izbrani izzivalci bodo morali nato do naslednje jeseni izdelati rešitve ali njihove prototipe, ki bodo predstavljene na zaključnem dogodku.

Pri izvedbi izzivov ter povezovanju organizacij in posameznikov bo na strani javne uprave pomagalo ministrstvo za javno upravo, na strani gospodarstva pa AmCham.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0