Ljubljana

Oblačno Humidity: 56%
22°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Prvi mož Adidasa prihodnje leto zapušča podjetje

Glavni izvršni direktor nemškega proizvajalca športnih oblačil in opreme Adidas Kasper Rorsted po sporazumnem dogovoru z nadzornim svetom podjetja prihodnje leto predčasno zapušča položaj. "Iskanje naslednika se je začelo," so danes nepričakovano sporočili iz Adidasa.

Prvi mož Adidasa prihodnje leto zapušča podjetje

Po dogovoru z nadzornim svetom bo Rorsted s položaja glavnega izvršnega direktorja odstopil v letu 2023, funkcijo pa bo opravljal do imenovanja svojega naslednika, izhaja iz sporočila za javnost, objavljenega na spletni strani družbe Adidas.

Predsednik Adidasovega nadzornega sveta Thomas Rabe je pohvalil Rorsteda, ker je za petkrat povečal spletni promet podjetja in okrepil njegove trajnostne reference.

"V času svojega mandata od leta 2016 je strateško spremenil položaj podjetja in pospešil njegovo digitalno preobrazbo. Pod Kasperjevim vodstvom je Adidas znatno razširil svoje digitalne zmogljivosti in povečal svojo spletno prodajo za več kot petkrat," je zapisal Rabe.

Ob tem pa je dodal, da je po treh težkih letih pandemije covida-19 in mednarodnih napetostih napočil čas, da se začne postopek menjave glavnega izvršnega direktorja in tlakuje pot ponovnemu zagonu.

Rorsted meni, da so "zunanji dejavniki" v zadnjih letih negativno vplivali na poslovanje in da je njihovo premagovanje zahtevalo veliko truda. "Zato je omogočanje ponovnega zagona v letu 2023 prava stvar - tako za podjetje kot zame osebno," je počrtal.

Adidas je v zadnjem času izgubil prednost pred lokalnim tekmecem, nemško družbo Puma, zlasti zaradi slabih prodajnih rezultatov na Kitajskem, ob tem izpostavlja nemška tiskovna agencija dpa.

V drugem letošnjem četrtletju so prihodki Adidasa po prvih podatkih porasli za 10 odstotkov na 5,7 milijarde evrov, je konec julija objavil proizvajalec. Kljub temu so poslovno napoved za letošnje leto popravili navzdol. Medtem ko je, brez upoštevanja gibanja valutnih tečajev, Adidas prej za celotno leto napovedoval od 11- do 13-odstotno rast prihodkov, naj bi po zadnji oceni ti porasli za srednje visoko do visoko enomestno številko.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0