Ljubljana

Šibak dež Humidity: 93%
14°C
ČETRTEK
7°C / 11°C
PETEK
6°C / 11°C
SOBOTA
7°C / 9°C
NEDELJA
6°C / 15°C
PONEDELJEK
5°C / 16°C
TOREK
7°C / 18°C
SREDA
9°C / 18°C

Nike v četrtletju z nižjimi prihodki in dobičkom

Ameriški proizvajalec športnih oblačil in opreme Nike je v četrtletju do konca avgusta ustvaril nižje prihodke in dobiček. Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili v družbi, je za njimi zahtevno obdobje, katerega posledic ni možno odpraviti na hitro. Zagotovili pa so, da so z novim vodstvom znova na poti v zelene številke.

Nike v četrtletju z nižjimi prihodki in dobičkom

Prihodki so v primerjavi z enakim obdobjem lani upadli za 10 odstotkov na 11,6 milijarde dolarjev (10,46 milijarde evrov), čisti dobiček pa za 28 odstotkov na 1,1 milijarde dolarjev (990 milijonov evrov), so v torek sporočili iz družbe.

Četrtletna prodaja je bila slabša v vseh regijah, med drugim za 11 odstotkov v Severni Ameriki in štiri odstotke na Kitajskem. V družbi so kot razlog navedli tudi presežne zaloge.

Preobrat po težavnem obdobju bo zahteval nekaj časa, a so z novim izvršnim direktorjem na pravi poti, so poudarili. Septembra imenovani Elliott Hill, ki je bil pri športnem velikanu zaposlen 32 let, nato pa ga je leta 2020 zapustil, bo mandat nastopil sredi oktobra. Skupaj z njim so že opredelili glavne težave, za njihovo rešitev pa je potreben čas, so dodali.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0