Ljubljana

Šibak dež Humidity: 93%
16°C
ČETRTEK
7°C / 11°C
PETEK
6°C / 11°C
SOBOTA
7°C / 9°C
NEDELJA
6°C / 15°C
PONEDELJEK
5°C / 16°C
TOREK
7°C / 18°C
SREDA
9°C / 18°C

Stanje v nemški avtomobilski industriji septembra nekoliko boljše

Stanje v nemški avtomobilski industriji se je septembra nekoliko izboljšalo. Kazalnik, s katerim münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo meri razpoloženje v panogi, se je v primerjavi z avgustom po sezonsko prilagojenih podatkih zvišal za 1,3 točke na -23 točk. Kot so ocenili na inštitutu, je za optimizem sicer prezgodaj.

Stanje v nemški avtomobilski industriji septembra nekoliko boljše

Kazalnik trenutnih razmer se je znižal z -7,5 na -13 točk, kazalnik pričakovanj za prihodnjih šest mesecev pa se je zvišal z -39,6 na -32,4 točke, so danes sporočili iz Ifa.

Kot so poudarili, je v dolgoročni primerjavi stanje še vedno zaskrbljujoče. "Vendarle pa je nemška avtomobilska industrija očitno uspela ustaviti strm padec poslovanja," so zapisali.

Nemška avtomobilska industrija je v težavah že nekaj časa, kar analitiki pripisujejo predvsem pomanjkanju novih naročil, zlasti iz tujine. Vse več je strahov, da se bodo evropska podjetja težko soočila s kitajsko konkurenco.

Težave nemške avtomobilske industrije se zaradi številnih mednarodnih dobaviteljev hitro poznajo v širšem mednarodnem gospodarstvu, tudi v Sloveniji.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0