Ljubljana

Oblačno Humidity: 62%
21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

Letošnji Frankfurtski knjižni sejem s kulturno raznolikostjo

V Frankfurtu se danes začenja letošnji knjižni sejem, kjer se bo predstavilo okoli 4000 razstavljavcev iz 95 držav, tudi Slovenije. Otvoritvena slovesnost je bila že v torek in je potekala ob prisotnosti kraljevega para iz Španije, letošnje častne gostje sejma. Žezlo častne gostje bo zadnji dan sejma, v nedeljo, prevzela prav Slovenija.

Letošnji Frankfurtski knjižni sejem s kulturno raznolikostjo

Direktor Frankfurtskega knjižnega sejma Juergen Boss je pred začetkom sejma izrazil veselje, da bodo letos na sejmu ponovno mogoča osebna srečanja z avtorji in založniki ter partnerji.

"Osebno srečanje je prav zdaj še toliko bolj pomembno, saj pripomore proti polarizaciji," je dejal in dodal, da lahko prav knjigotrštvo pomaga k nujnemu razumevanju, "bodisi preko prevajanja literature v druge jezike, svetovno solidarnostjo z avtorji, ki so v izgnanstvu, ali mednarodnim mreženjem", ki se bo odvijalo na letošnjem sejmu, so pri Frankfurtskem knjižnem sejmu zapisali v sporočilu za javnost.

Prav prevajanje v vseh svojih odtenkih je osrednja tema letošnjega sejma. Prevajanje v druge jezike kot medije, kontekste in kot predpogoj za razumevanje in sporazumevanje je tako v fokusu letošnjega sejma pod motom Translate Words, Transfer Ideas, Transform Minds.

Slovenija se bo tako letos kot prihodnje leto na Frankfurtskem knjižnem sejmu predstavila s sloganom Satovje besed. Letos bo v Frankfurtu ob predstavitvi najnovejše knjižne produkcije na stojnico umeščenih šest delovnih postaj slovenskih založnikov - Založba Malinc, Miš založba, Založba Pivec, Sodobnost International, Založba Goga in Založba Sanje. S samostojno stojnico bodo prisotne Založba Mladinska knjiga, Sodobnost International in Beletrina, so za STA potrdili pri Javni agenciji za knjigo RS.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0