Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
13°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Zvečer bo znan zmagovalec Popevke

V studiu 1 Televizije Slovenija se bo drevi predstavilo deset novih skladb, ki se bodo potegovale za naziv popevke leta. Na festivalu, ki letos obeležuje 60-letnico, bo strokovna žirija podelila pet nagrad, skladba, ki bo dobila največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2022.

Zvečer bo znan zmagovalec Popevke

Gledalci in poslušalci bodo lahko deset novih skladb bolj in manj uveljavljenih izvajalcev slišali v naslednje vrstnem redu. Dinamitke bodo predstavile skladbo Frajer, Veronika Strnad skladbo Ljubim, Maja Založnik skladbo Mika me, Andraž Hribar skladbo Sanjam in Amaya skladbo Rdeče.

Saša Lešnjek bo zapela skladbo Sama, skupina Gedore pesem Od tu do tam, Mia Guček skladbo Nove slike, Bosaznova prihajata s skladbo Ljubi me, ljubi nocoj, Lea Likar pa s skladbo In vendar dva.

Strokovna komisija je deset tekmovalnih skladb izbrala izmed 56 prijavljenih. O nastopajočih na festivalu so odločali dolgoletna televizijska voditeljica in urednica Miša Molk, pevka Helena Blagne, zmagovalka Popevke 2021 Sara Briški Cirman - Raiven, glasbena urednica prvega programa Radia Slovenija Alja Kramar ter dirigent in aranžer Patrik Greblo.

V vlogi gostiteljice bo gledalce in poslušale Popevke 2022 pozdravila Nina Osenar, kot sovoditelj ji bo na odru družbo delal igralec Jure Kopušar.

Strokovna žirija bo podelila veliko nagrado za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za obetavnega mladega avtorja ali izvajalca. Skladba, ki bo dobila največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2022.

Neposredni prenos festivala, ki je prvič potekal leta 1962 na Bledu, ko je zmagal Stane Mancini s pesmijo Mandolina, bo bo ob 20. uri na prvem programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Maribor, Radiu Koper in na www.rtvslo.si.

Na lanskem festivalu Popevka je občinstvo najbolj prepričala Raiven s skladbo Volkovi. Strokovna žirija pa je veliko nagrado za najboljšo skladbo v celoti namenila Gregorju Ravniku za pesem Še ko te ni, te imam. Avtorja glasbe sta Marko Hrvatin in Mitja Bobič, avtor besedila Drago Mislej Mef, avtor priredbe pa Patrik Greblo.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0