Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 68%
19°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Avstrijec Türk novi visoki komisar ZN za človekove pravice

Avstrijski diplomat Volker Türk je bil v četrtek imenovan na položaj visokega komisarja Združenih narodov za človekove pravice.

Avstrijec Türk novi visoki komisar ZN za človekove pravice

Na tej funkciji je nasledil Michelle Bachelet, ki se ji je konec avgusta iztekel mandat, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

57-letni Avstrijec v sistemu ZN službuje že več kot tri desetletja in je tesno sodeloval z generalnim sekretarjem Antoniom Guterresom že v času, ko je ta vodil agencijo ZN za begunce (UNHCR).

Imenovanje Türka je s konsenzom in aplavzom potrdila Generalna skupščina ZN v New Yorku.

Med kandidati za naslednika Michelle Bachelet, nekdanje predsednice Čila, sta bila sicer tudi karierni diplomat Federico Villegas iz Argentine in Adama Dieng iz Senegala. Slednji je bil v preteklosti svetovalec Guterresa glede preprečevanja genocida.

Novega komisarja za človekove pravice čakajo občutljive naloge in izzivi, denimo v povezavi s konflikti v Ukrajini in Etiopiji ali poročilom o kršitvah človekovih pravic v kitajski provinci Xinjiang, ki ga je Bachelet objavila 31. avgusta, tik pred iztekom mandata.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0