Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 68%
19°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

EU z novimi sankcijami proti Iranu zaradi zatiranja protestov in pošiljanja dronov Rusiji

Evropska unija je danes uvedla nove sankcije proti Iranu zaradi nasilnega zatiranja protestov po smrti Kurdinje Mahse Amini in dobavljanja dronov Rusiji, ki jih ta uporablja v Ukrajini. Okoli 30 posameznikom in pravnim osebam je zamrznila premoženje in jim prepovedala vstop v EU.

EU z novimi sankcijami proti Iranu zaradi zatiranja protestov in pošiljanja dronov Rusiji

Zunanji ministri EU so na seznam sankcioniranih zaradi zatiranja protestov dodali 20 posameznikov in eno pravno osebo. Med temi so tudi vrhovni poveljnik iranske vojske Abdolrahim Musavi, regionalni vodje sil iranske revolucionarne garde ter državna televizija Islamic Republic of Iran Broadcasting.

Štiri posameznike, med katerimi je tudi vodja iranskih zračnih sil Hamid Vahedi, in štiri pravne osebe pa so medtem dodali na seznam sankcioniranih zaradi dobavljanja brezpilotnih letalnikov Rusiji, ki jih ta uporablja v svoji agresiji v Ukrajini.

Nove sankcije je unija sprejela, medtem ko se protesti v Iranu po smrti Aminijeve nadaljujejo, v zadnjih dneh pa so oblasti izvedle tudi dve usmrtitvi, povezani s protesti.

Usmrtitve je obsodila tudi slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon, ki je na zasedanju v Bruslju podprla dodatne sankcije proti Iranu.

EU je v zadnjih mesecih zaradi zatiranja protestov in tudi pošiljanja dronov Rusiji na seznam tistih, za katere velja zamrznitev premoženja v EU in potovanja v unijo, dodala že več deset posameznikov in pravnih oseb.

Iran je v odziv uvede sankcije proti EU, med drugim proti več evropskim poslancem, vključno s slovenskim evroposlancem Milanom Zverom (EPP/SDS).

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0