Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 70%
18°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Fajon danes znova na obisku v Črni gori

Zunanja ministrica Tanja Fajon bo danes na uradnem obisku v Črni gori, kjer se bo po napovedih zunanjega ministrstva seznanila z aktualnimi razmerami v državi.

Fajon danes znova na obisku v Črni gori

Črno goro je obiskala že 21. decembra skupaj z avstrijskim kolegom Alexandrom Schallenbergom v imenu visokega zunanjepolitičnega predstavnika Evropske unije Josepa Borrella.

Fajon je decembra s Schallenbergom opozorila Podgorico, da bi EU lahko zaustavila pristopni proces s Črno goro, če ne bo poskrbela za delovanje vseh institucij. Pri tem sta izpostavila predvsem pomen imenovanja manjkajočih sodnikov za vzpostavitev delujočega ustavnega sodišča.

Tokrat se bo ministrica v okviru delovnega obiska srečala s črnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem, predsednico parlamenta Danijelo Đurović in premierjem Dritanom Abazovićem ter se seznanila z napredkom v državi.

Črna gora, ki je med državami Zahodnega Balkana na poti v EU najbolj napredovala, zadnji dve leti doživlja zastoj v tem procesu. Gre za obdobje, ko po zmagi na volitvah vlado vodi prosrbska opozicija, sprva s tehnično vlado, od lanskega aprila pa z manjšinsko vlado Dritana Abazovića.

Po sklenitvi sporazuma s Srbsko pravoslavno cerkvijo so poslanci avgusta lani izglasovali nezaupnico vladi, ki ima od takrat tehnični mandat, država pa je zato v vse globlji politični in institucionalni krizi. Ta se je v minulih mesecih odražala tudi v množičnih protestih v prestolnici, kjer so protestniki med drugim pozivali k predčasnim parlamentarnim volitvam.

Ministrica Fajon bo po Črni gori ter Bosni in Hercegovini, kjer se je mudila v petek, v ponedeljek obiskala še Kosovo. Regijo kmalu namerava obiskati tudi nova predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0