Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
12°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Celje in Slovenija v Frankfurter Allgemeine Zeitung

Na Celjski koči se je uradno začela druga slovenska sezona projekta Mladina piše (Jugend schreibt), ki poteka pod okriljem priznanega nemškega časopisa Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Discover Slovenia in Frankfurter Allgemeine Zeitung sestavljata del tega globalnega projekta, v katerem se mladi novinarji in njihovi mentorji iz cele Evrope eno leto preizkušajo v vlogi novinarjev. Mestna občina Celje in Zavod Celeia Celje sta se letos pridružila kot pokrovitelja projekta.

Celje in Slovenija v Frankfurter Allgemeine Zeitung

Na dvodnevnem uvodnem srečanju, ki je potekalo 20. in 21. novembra na Celjski koči, se je zbralo 30 učencev in dijakov iz različnih šol. Udeleženci so prisluhnili dolgoletni novinarki in urednici Časorisa, dr. Sonji Merljak Zdovc, ki je predstavila osnove novinarskega pisanja. Skupaj s svojimi mentorji, dr. Geraldom Hühnerjem in dr. Monico Hühner iz zavoda Discimus Lab, so mladi novinarji začeli načrtovati in pripravljati projekt, ki bo trajal več kot leto dni.

Cilj projekta je dvigniti medijsko pismenost in bralno kulturo med mladimi ter jim omogočiti priložnost za usposabljanje v rabi nemškega in angleškega jezika. V ospredju bo več prispevkov z različnih tematskih področij in pogovorov s privlačnimi sogovorniki, ki bodo objavljeni v ponedeljkovih izdajah Frankfurter Allgemeine Zeitung. Projekt bo tako predstavljal izjemno priložnost za predstavitev številnih zgodb iz preteklosti in sedanjosti Celja ter regije, s tem pa tudi za promocijo mesta in regije v nemškem in svetovnem prostoru.

Do konca novembra je v Osrednji knjižnici Celje na ogled razstava člankov, objavljenih v FAZ, med katerimi so reportaže o slovenskih političnih osebnostih, kot sta Borut Pahor in minister Matjaž Han, ter o dogajanju na mednarodnem turističnem sejmu ITB v Berlinu 2023. Projekt Mladina piše ne prinaša le široke prepoznavnosti Celja in regije, temveč tudi priložnost za bogat medgeneracijski in medkulturni dialog ter dragoceno izkušnjo za mlade novinarje pri raziskovalnem in novinarskem delu.

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0